Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul rege spaniol Juan Carlos va merge în vizită în Spania pentru prima oară în aproape doi ani

El País
Juan Carlos I

Fostul rege spaniol Juan Carlos, aflat în exil în Emiratele Arabe Unite din august 2020, va merge în vizită în Spania pentru prima oară în aproape doi ani, a declarat un oficial spaniol, relatează dpa şi Reuters.

"Regele (fostul rege Juan Carlos) va fi aici în acest weekend. După aproape doi ani departe de noi, aceasta va fi o ocazie pentru a-i arăta afecţiunea pe care o simţim pentru el", a declarat marţi primarul oraşului-port Sanxenxo din Galicia, Telmo Martin, pentru postul TVE.

În urma scandalurilor şi dezvăluirilor despre viaţa sa fastuoasă, regele Juan Carlos, figura centrală a tranziţiei democratice din Spania după moartea dictatorului Francisco Franco în 1975, a fost constrâns să abdice în 2014 în favoarea fiului său Felipe al VI-lea.

Juan Carlos, în vârstă de 84 de ani, este suspectat că a concentrat o avere ocultă în străinătate, în special graţie relaţiilor sale apropiate cu monarhiile din zona Golfului. În pofida închiderii anchetelor judiciare care l-au vizat în Spania, Juan Carlos a ales să rămână la Abu Dhabi, unde s-a refugiat, potrivit Agerpres.ro.

Fostul monarh va vizita Sanxenxo, în nordul regiunii Galicia, la sfârşitul acestei săptămâni pentru a participa la o regată (competiţie sportivă nautică).

"Nu ştiu dacă în calitate de spectator sau de participant, însă va fi aici", a mai spus Martin.

Informaţia nu a fost încă confirmată de familia regală sau de guvernul spaniol.

Nu se ştie pentru moment dacă Juan Carlos se va întâlni cu fiul său, regele Felipe, la Madrid. Potrivit informaţiilor apărute în presă, regele Felipe fusese de acord să se întâlnească cu Juan Carlos cu ocazia următoarei sale vizite în Spania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.