Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul secretar de stat american Colin Powell va vota cu Hillary Clinton

Colin Powell, care a deţinut postul de secretar de stat în administraţia republicană a preşedintelui George W. Bush, a anunţat marţi că va vota pentru democrata Hillary Clinton la alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie în Statele Unite, potrivit ziarului Newsday, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Powell, care a făcut anunţul la un eveniment găzduit de un grup de afaceri din Long Island în Woodbury, New York, a spus că republicanul Donald Trump "nu este calificat" şi că el le-a prezentat americanilor o "listă de promisiuni pe care nu le va putea îndeplini", potrivit Newsday.

"El a insultat America (...) aproape în fiecare zi", a declarat Powell despre Trump, potrivit ziarului.

"El i-a insultat pe latinoamericani. El i-a insultat pe afroamericani. El a insultat femei. El a insultat propriul partid. El i-a insultat pe aliaţii noştri din întreaga lume, pe rând. El i-a insultat pe veterani", a adăugat Powell.

Citeşte şi: Reşedinţa ambasadorului SUA din Moscova, ATACATĂ - FOTO

El a lăudat-o pe Clinton, declarând că o consideră pe candidata democrată un "prieten" pe care îl cunoaşte de 20 de ani.

"Ea este deşteaptă. Este capabilă. Ea a fost un secretar de stat bun", a spus Powell, potrivit Newsday. "Este echilibrată, are temperament şi indiferent de ce ar spune cineva, este puternică... Cred că este pe deplin calificată pentru a deţine funcţia de preşedinte al Statelor Unite şi o va face cu distincţie", a mai declarat Powell citat de Newsday.

Citeşte şi: SONDAJ: Aproape 70% dintre americani cred ca Hillary Clinton va castiga scrutinul prezidential

Într-unele dintre e-mailurile piratate în luna septembrie şi despre care oficialităţi din domeniul securităţii SUA spun că ar avea legătură cu Rusia, Powell s-a referit la Trump ca la "o ruşine naţională" şi a spus că Hillary Clinton este "lacomă" şi că are o "ambiţie fără limite".

Powell, fost şef al Statului Major Interarme american, l-a sprijinit de asemenea pe democratul Barack Obama în cele două campanii prezidenţiale de succes în 2008 şi 2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.