Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul secretar de stat arestat de DNA, suspendat de CSM

csm

Consiliul Superior al Magistraturii a hotarât miercuri suspendarea lui Ovidiu Putura din functia de judecator în cadrul Tribunalului Bistrita-Nasaud, dupa ce acesta a fost arestat preventiv pentru coruptie.

CSM informeaza ca hotarârea Sectiei pentru judecatori a Consiliului a fost luata în temeiul dispozitiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare si art. 62 alin. (1) lit. a?) si alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare.
Fostul secretar de stat în Ministerul Justitiei Ovidiu Putura a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii luata de Curtea de Apel Bucuresti pe 21 ianuarie, decizie mentinuta marti de Înalta Curte de Casatie si Justitie. Ovidiu Putura este acuzat de DNA de savârsirea infractiunilor de dare de mita si trafic de influenta.
'În noiembrie 2014, Ovidiu Putura i-a promis unei judecatoare ca, din functia pe care urma sa o exercite în Ministerul de Justitie sau printr-un functionar de legatura ce îi poate influenta pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va face demersuri astfel încât o persoana din familia judecatoarei sa promoveze examenul pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia', sustin procurorii.
În schimbul interventiei promise, Putura i-a solicitat judecatoarei sa pronunte o hotarâre favorabila într-un dosar în care era implicata sotia sa, Alina Putura, si care avea ca obiect o revendicare imobiliara, finalizat ulterior cu admiterea actiunii acesteia si obligarea recunoasterii dreptului de proprietate asupra unei portiuni de teren în suprafata de 916 mp.Urmare a influentei exercitate de Putura, completul a dat o solutie favorabila sotiei sale.
De asemenea, în perioada 2013-2014, Ovidiu Putura a primit de la o persoana foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânatoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, un costum de vânatoare si suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecatori într-un dosar în care persoana respectiva avea calitatea de inculpat, în vederea obtinerii unei hotarâri favorabile.
Putura a activat ca judecator la Tribunalul Bistrita-Nasaud, iar pâna la momentul arestarii a fost director la Directia contencios din Ministerul Justitiei, detasare care a încetat prin decizia CSM, la solicitarea ministerului.
AGERPRES

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.