Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul şef al diplomaţiei americane John Kerry lansează o coaliţie pentru a declara 'război' schimbării climatice

politico.com
john kerry

Fostul şef al diplomaţiei americane John Kerry a lansat oficial duminică o coaliţie pentru a lupta împotriva crizei climatice, susţinută de personalităţi precum Leonardo DiCaprio, Emma Watson sau Arnold Schwarzenegger, relatează AFP, anunță AGERPRES.

Această iniţiativă a fost lansată în ajunul deschiderii, la Madrid, a COP 25, conferinţa ONU privind combaterea schimbării climatice, în contextul în care Donald Trump este în proces de retragere a SUA din acordul de la Paris.

Intitulată "World War Zero", această iniţiativă raliază personalităţi politice din ambele tabere ale eşichierul politic al SUA, staruri de cinema sau ale muzicii.

"Atragem aliaţi improbabili cu o misiune comună: să facem lumea să răspundă la criza climatică în acelaşi mod în care noi eram mobilizaţi pentru a câştiga Al Doilea Război Mondial", se poate citi pe site-ul de internet al coaliţiei.

Printre aceste personalităţi politice, actorul Arnold Schwarzenegger, fostul guvernator republican al Californiei, sau John Kasich, fostul guvernator republican al Ohio, dar şi fostul preşedinte democrat Bill Clinton şi fostul secretar de stat Madeleine Albright.

Citeşte şi: Premierul Marii Britanii stabileşte noile pedepse pentru terorişti - Minimum 14 ani de detenţie pentru atentatori

Actriţa britanică Emma Watson şi cântăreţul Sting fac şi ei parte din această coaliţie, la fel ca şi starul american Leonardo DiCaprio.

Venit să-şi promoveze iniţiativa în studioul postului NBC, John Kerry a dat asigurări duminică că aceste personalităţi cu opinii politice diverse au o dorinţă în comun: "Să facă în aşa fel încât în America şi în lume oamenii să plaseze această miză printre priorităţile lor cele mai importante".

Pentru fostul secretar de stat al lui Barack Obama, "nicio ţară nu-şi face treaba" în ceea ce priveşte combaterea schimbării climatice. "Trebuie să tratăm asta ca pe un război", a adăugat el.

"Literalmente vom vorbi cu milioane de americani în cursul lunilor viitoare şi asta va deveni o miză primordială", a promis acest susţinător ardent al luptei împotriva schimbării climatice.

Washingtonul şi-a oficializat pe 4 noiembrie intenţie de a se retrage din Acordul la Paris, deja anunţată în 2017 de preşedintele Donald Trump.

Potrivit New York Times, în jur de 60 de personalităţi susţin această coaliţie al cărei buget este, pentru moment, estimat la 500.000 de dolari. John Kerry şi alţi membri vor organiza începând din ianuarie adunări în SUA pentru a discuta cu americanii despre importanţa combaterii schimbării climatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.