Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef al MI6: China a distrus probabil deja dovezile care ar fi arătat că o scurgere de laborator Wuhan a declanșat pandemia de coronavirus

laborator medical

Dovezile care ar fi arătat că o scurgere de laborator Wuhan a declanșat pandemia de coronavirus au fost probabil distruse de China, a spus fostul șef al MI6. Sir Richard Dearlove, care a condus serviciul secret de informații între 1999 și 2004, a avertizat că este dificil să se demonstreze că Institutul de Virusologie din Wuhan lucrează la experimente de „câștig de funcție” pentru a crea coronavirusuri.

În discuția cu Allison Pearson din timpul podcastul Telegraph’s Planet Normal, el a avertizat că Occidentul a fost naiv când a avut încredere în China, care s-a infiltrat în instituțiile științifice din Marea Britanie și nu numai. Sir Richard spune că este posibil ca oamenii de știință care doreau să vorbească despre respectivele experimente să fi fost „reduși la tăcere”.

„Republica Populară Chineză este condusă de un regim destul de înspăimântător și face unele lucruri pe care le considerăm inacceptabile și extreme pentru a bloca opoziția față de linia oficială a guvernului”, a spus el.

„Nu știm exact ce s-a întâmplat, dar multe date au fost probabil distruse sau au dispărut, așa că va fi dificil să dovedim ipoteza”.

„Este motivul pentru care analiza științifică este acum atât de importantă, deoarece, deși acest lucru nu poate fi dovedit 100%, analiza biochimică amănunțită dă greutate dovezilor care indică faptul că este vorba de un experiment, un virus natural care a fost îmbunătățit”.

Sir Richard adaugă: „Întreaga perspectivă s-a schimbat și sunt destul de sigur că SUA are date care au accelerat această schimbare. China a fost inițial lăsată deoparte. Cred că problema a fost stilul regimului Trump, o mulțime de oameni au găsit dificil să susțină acuzațiile sale care păreau ciudate”.

„În cele din urmă, totul se va rezuma la dovezi științifice, deoarece datele nu mai sunt disponibile”.

„Am trecut printr-o perioadă de naivitate extraordinară în relația noastră cu China”.

„Este o problemă cu adevărat importantă și are implicații masive, de anvergură. Dacă rezultatul va fi atât de grav, ceea ce personal cred că va fi, nu cred că China va fi de acord să plătească despăgubiri și nu sunt sigur care va fi relația noastră viitoare cu China”.

Sir Richard a declarat că o anchetă privind originea virusului nu ar trebui lăsată la latitudinea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care a fost criticată pentru că nu a analizat riguros problema.

„OMS arată ca o cauză pierdută. Raportul a fost o farsă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.