Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul şef al Oficiului de anchete al Administraţiei financiare din Slovacia, arestat şi inculpat pentru legături cu crima organizată

houstonchronicle.com
extradare catuse

Autorităţile din Slovacia au arestat joi un fost şef al Oficiului de anchete al Administraţiei financiare, acuzat de legături cu un grup al crimei organizate, relatează dpa şi TASR.

Fostul oficial, identificat ca Ludovit M, a fost inculpat pentru şantaj şi privare de libertate, a menţionat un purtător de cuvânt al poliţiei slovace, Michal Slivka.

Acesta a precizat că faptele de care este acuzat Ludovit M. s-au petrecut în perioada 2011-2017 şi au avut legătură cu activităţile unei grupări de tip mafiot, cunoscută ca Takacovci şi care între timp a fost destructurată.

Ludovit M. a fost destituit în iunie, pe fondul unor alegaţii de corupţie şi al informaţiilor din presă privind conexiunile sale cu clanul mafiot.

Site-ul Aktuality.sk a scris că fostul director de la fisc nu şi-ar fi putut finanţa investiţiile imobiliare doar din venitul său obişnuit, iar într-o relatare acesta este prezentat drept un "oficial a cărui avere a atras atenţia".

Autorităţile slovace au luat în vizor reţelele corupţiei din sistemul de justiţie al ţării după asasinarea jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak şi a logodnicei sale Martina Kusnirova, în februarie 2018. Kuciak lucra pentru Aktuality.sk.

Kuciak scrisese despre afacerile dubioase ale milionarului Marian Kocner, care ar fi mituit şi şantajat în mod sistematic judecători şi procurori pentru a cumpăra achitări în numeroasele sale scandaluri de fraudă.

Treisprezece judecători au fost arestaţi în martie, inclusiv fostul secretar de stat pentru justiţie Monika Jankovska, care ar fi manipulat procedurile judiciare în folosul lui Kocner.

Pe 3 septembrie, Kocner a fost achitat în mod surprinzător de acuzaţia că a ordonat uciderea lui Kuciak. El rămâne totuşi în închisoare, deoarece ispăşeşte o pedeapsă de 19 ani de detenţie pentru fals în documente, o sentinţă pronunţată la începutul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.