Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef al SRI a participat la o lansare de carte despre logica războiului și a păcii: 'Este utilă atât pentru militari, cât și pentru politicieni'

Inquam Photos / George Calin
george maior

Vineri, 17 iunie 2022, în sala de consiliu a Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, a avut loc lansarea cărţilor autorului american Edward N. Luttwak "Marea strategie a Imperiului Bizantin" şi "Strategia: Logica războiului şi a păcii", în traducerea prof. univ. dr. Radu Carp şi dr. Mihai Avram.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa E.S., Prof. univ. dr. George Maior - Ambasadorul României în Regatul Iordaniei, a Directorului General al B.C.U. Carol I - Mireille Rădoi, Conf. univ. dr. Iulian Chifu - Consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, a dlui Traian Halalai - Preşedintele Executiv al EximBank şi a unei echipe de cercetători şi profesori specializaţi în studii bizantine, de securitate şi strategie militară.

În deschidere a luat cuvântul prof. univ. dr. Radu Carp, fiind urmat de cercetătorul Petre Guran - Institutul de Studii Sud-Est Euopene, Prof. univ. dr. Emanoil Babuş - Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea din Bucureşti, Prof. univ. dr. Mihail E. Ionescu - Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Prof. univ. dr. Marius Grec - Universitatea Vasile Goldiş din Arad şi Prof. univ. dr. Silviu Rogobete - Universitatea de Vest Timişoara.

„"Strategia: Logica războiului şi a păcii" este o lucrare fundamentală a secolului XX, prin care Luttwak reuşeşte să redea o autonomie conceptuală acestui câmp de cercetare, care evaluează şi teoretizează toate nivelurile strategiei - de la cel operaţional, la cel tactic, final, într-un mod extraordinar de descriptiv şi lipsit de nuanţe normative. Din acest punct de vedere, cartea este esenţială atât pentru cei care urmează să aplice o strategie în teren, respectiv militari, cât şi pentru politicienii care trebuie să gireze, într-un fel sau altul, o asemenea strategie”, a declarat E.S., Prof. univ. dr. George Maior - Ambasadorul României în Regatul Iordaniei.

George Maior a fost acreditat în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Regatul Hașemit al Iordaniei de președintele României, prin decret prezidențial, la 14 mai 2021, începându-și oficial mandatul odată cu prezentarea scrisorilor de acreditare regelui Iordaniei, Abdullah al II-lea, la 1 septembrie 2021. Maior a mai deținut funcțiile de director al SRI (2006-2015) și ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii (2015-2021).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.