Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef al temutului FSB, profeție care dă fiori rușilor: când se va încheia războiul din Ucraina

vestidinrusia.ro
Nikolai Patruşev

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, influentul Nikolai Patruşev, un apropiat al lui Vladimir Putin, a declarat că ţările NATO sunt parte a conflictului din Ucraina într-un interviu acordat luni ziarului guvernamental rus Rossiskaia Gazeta. El le transmite rușilor că Occidentul nu va opri acest război decât în momentul în care Rusia va fi învinsă.

"De fapt, ţările NATO sunt o parte a conflictului. Au făcut din Ucraina o mare tabără militară. Ele trimit arme şi muniţii trupelor ucrainene, le furnizează informaţii, inclusiv cu ajutorul unei constelaţii de sateliţi şi a unui număr semnificativ de vehicule aeriene fără pilot. Instructorii şi consilierii NATO antrenează armata ucraineană , iar mercenarii luptă ca parte a batalioanelor neonaziste", a declarat Nikolai Patruşev într-un interviu care urmează să fie publicat în cursul după-amiezii şi din care Rossiskaia Gazeta a redat un scurt fragment.

Occidentul nu va opri acest război

În opinia sa, Occidentul nu va opri acest conflict până când Rusia nu va fi învinsă. "Încercând să prelungească această confruntare militară cât mai mult posibil, ei nu îşi ascund obiectivul principal - înfrângerea Rusiei pe câmpul de luptă şi dezmembrarea ei ulterioară", a mai spus Patruşev, reiterând o teză enunţată de Vladimir Putin în discursul său din 21 februarie din faţa Adunării Federale.

Fost şef al serviciului de securitate internă FSB, Nikolai Patruşev este considerat unul dintre cei mai impornaţi membri din cercul de apropiaţi ai lui Vladimir Putin, cu vederi chiar mai naţionaliste decât ale şefului său şi care ar fi avut o influenţă considerabilă asupra declanşării agresiunii asupra Ucrainei şi formării teoriilor imperialiste ale acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.