Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul şef ANAF îl acuză pe Iohannis de ipocrizie: 'Puritanismul e în floare când e vorba de alţii'

gelu diaconu sef anaf

Preşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia că a scăzut la 25% din PIB colectările de taxe. Fostul preşedintele al ANAF (instituţia responsabilă de colectarea taxelor) din perioada Guvernului Ponta, Gelu Diaconu, aminteşte discursul preşedintelui Iohannis din perioada în care ANAF controla la sânge firmele şi făcea performanţă în domeniul colectării.

Vezi şi: Klaus Iohannis îl 'ironizează' pe ministrul Finanțelor și cere socoteală Guvernului: 'Și sindicaliștii se întreabă ca și mine ce se întâmplă' - VIDEO

"Cand ANAF verifica restaurantele de lux din Dorobanti, Herastrau, Mamaia si centrele engros sau alti agenti economici din zonele aglomerate din punct de vedere economic din toata tara (da, inclusiv covrigarii sau barurile din Vama Veche!!!), iar Inspectia Fiscala era in control la hypermarket-uri si mall-uri, in timp ce firmele fantoma nu mai puteau lua codul de TVA, presedintelele Iohannis iesea public si intreba retoric daca 'o tara fara firme poate sa functioneze'. In acea perioada, ANAF aducea circa 13 miliarde lei in plus la bugetul de stat, fata de anul trecut. Atunci, am raspuns institutional ca 'Domnul presedinte are dreptate. O tara nu poate functiona fara firme. La fel cum nu poate functiona nici daca evaziunea fiscala este tratata ca pana acum.' Astazi, domnul Iohannis observa cum 'colectarea a scazut la un minim istoric de 25%'.

Stiu ca, din fotoliul de acasa sau dintr-un pub din Centrul Vechi, cu o bere in fata, sau chiar din pozitii de conducere in cadrul companiilor obisnuite sa maximizeze profitul prin metode mai degraba neortodoxe, in timp ce plang de mila covrigarilor, toti sunt specialisti. Din pacate, in Romania, principiile sunt bune cand nu ni se aplica noua.

Un lucru este cert: lupta cu evaziunea e buna....si nu prea! Aceeasi atitudine o gasim in toate domeniile. Puritansimul e in floare cand e vorba de altii sau cand nu prea intelegem cum stau lucrurile. Sa ceri e usor. Sa livrezi, in acord cu propriile pretentii, e altceva. Pana cand Romania nu va renunta la ipocrizie, nimic fundamental nu se va schimba. Nu de competenta ducem lipsa!

In rest, ramane cum ne-am inteles: in comparatie cu dependenta de raul pur a gastii lui Pablito, incompetenta si ipocrizia tehnocrata e ca o raceala usoara de vara! Astazi, Romania e pe perfuzii, in coma indusa!", scrie Gelu Diaconu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.