Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul speaker al Camerei Comunelor, John Bercow, a anunţat că se alătură Partidului Laburist

Parlamentul britanic
Camera Comunelor

Defecţiune în rândurile conservatorilor britanici: fostul preşedinte al Camerei Comunelor, John Bercow, a anunţat sâmbătă că se alătură Partidului Laburist, notează Reuters.

Fostul speaker în vârstă de 58 de ani, care li s-a opus frecvent şi cu tărie premierilor Boris Johnson şi Theresa May în timpul negocierilor privind Brexitul, şi-a exprimat convingerea că, în prezent, Partidul Conservator este "reacţionar, populist, naţionalist şi uneori chiar xenofob".

Cu toate acestea, el şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei politice în rândurile conservatorilor. În calitate de preşedinte al Comunelor din 2009 până în 2019, John Bercow a redat culoarea funcţiei de speaker prin chemările sale la ordine ("Order") sau cravatele sale rămase celebre, precum şi prin sprijinul acordat deputaţilor dornici să "împiedice" eforturile depuse de Theresa May sau Boris Johnson pentru a face adoptată legislaţia referitoare la Brexit.

Pentru aceasta, numeroşi conservatori şi susţinători ai Brexitului l-au criticat pentru că nu a demonstrat neutralitatea politică cerută de îndatoririle sale. "Speaker-ul este cea mai înaltă autoritate a Comunelor şi este imparţial din punct de vedere politic", precizează Camera pe site-ul său, unde sunt enumeraţi toţi speaker-ii începând cu anul 1258.

La o întrebare a jurnalului The Observer, John Bercow a răspuns că în prezent doreşte să-i ajute pe laburişti să-l alunge pe Boris Johnson de la putere şi vrea să "sprijine egalitatea, justiţia socială şi internaţionalismul", confom agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.