Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul vicepreşedinte Mike Pence își critică propriul partid pentru atacurile împotriva FBI-ului după percheziția locuinței lui Trump

VosIzNeias
Mike Pence

Fostul vicepreşedinte american Mike Pence i-a criticat miercuri pe membrii propriului său partid care au atacat FBI-ul în ultimele zile în legătură cu percheziția de la proprietatea fostului președinte Donald Trump din Florida.

"Vreau, de asemenea, să le reamintesc colegilor mei republicani că îl putem trage la răspundere pe procurorul general pentru decizia pe care a luat-o, fără a ataca personalul de bază al FBI", a declarat Pence în aplauzele celor prezenți la un eveniment la Saint Anselm College din New Hampshire.

"Partidul Republican este partidul legii și al ordinii. Partidul nostru este alături de bărbații și femeile care servesc pe linia albastră subțire la nivel federal, statal și local. Iar aceste atacuri asupra FBI trebuie să înceteze", a continuat Pence, potrivit washingtonpost.com.

"Apelurile de a desființa FBI-ul sunt la fel de greșite ca și apelurile de a desființa poliția. Iar adevărul este că trebuie să aflăm ce s-a întâmplat. Trebuie să lăsăm faptele să se desfășoare", a adăugat Pence.

"Dar, mai mult decât orice altceva, poporul american trebuie să fie reasigurat în integritatea sistemului nostru de justiție, iar însăși aparența unei reapariții a faptului că politica joacă un rol în deciziile de la Departamentul de Justiție cere transparență ca niciodată", a declarat Mike Pence.

Pence a declarat că îi va cere procurorului general Merrick Garland să facă publică o explicație completă a motivelor care au stat la baza percheziției FBI la proprietatea lui Trump de la Mar-a-Lago de săptămâna trecută, în timpul căreia agenții federali au recuperat mai multe cutii cu materiale clasificate și strict secrete pe care fostul președinte le-a luat de la Casa Albă.

"Această acțiune fără precedent necesită într-adevăr o transparență fără precedent", a declarat Pence.

Trump însuși a atacat în mod repetat FBI în săptămâna care a urmat percheziției, acuzându-i pe agenți, fără dovezi, că au plantat probe. Unii republicani, cum ar fi reprezentanții Marjorie Taylor Greene și Paul Gosar, au cerut desființarea completă a FBI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.