Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legendarul Gianluigi Buffon amână momentul retragerii - Ar putea fi coleg cu Mihărila și Dennis Man

Gianluigi Buffon

Portarul Gianluigi Buffon a respins luni ideea unei posibili retrageri din activitatea competiţională, după plecarea de la Juventus Torino, şi a afirmat că în câteva zile va decide în privinţa viitorului său, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit unor surse media din Italia, cel mai probabil acesta va reveni la clubul la care s-a format, Parma, care din sezonul viitor va evolua în Serie B.

''Nu ştiu încă ce voi face, încă mă gândesc să văd dacă să aleg străinătatea, pentru a juca din nou în Liga Campionilor ca titular, sau un club din Italia. Vreau să fac o alegere pe care să nu o regret'', a spus Buffon (43 ani).

El a adăugat că nu intenţionează să-şi agaţe ghetele în cui şi nici nu mai vrea să fie portar de rezervă, aşa cum s-a întâmplat la Juventus Torino.

Buffon a debutat în Serie A la Parma în 1995, la vârsta de 17 ani.

Gianluigi Buffon şi-a anunţat plecarea de la echipa Juventus Torino după terminarea sezonului competiţional.

''Am decis să plec de la Juventus după încheierea actualului sezon. Nu mai prelungesc înţelegerea cu clubul'', a spus Buffon.

Luna trecută, presa sportivă italiană scria că Buffon, unul dintre cei mai mari portari din istoria fotbalului, ar fi în vizorul a cel puţin cinci echipe, printre care Dinamo Kiev, noua campioană a Ucrainei, antrenată de Mircea Lucescu. De serviciile lui ar fi interesate cel puţin cinci cluburi: Olympiakos Pireu, care a câştigat de curând un nou titlu de campioană a Greciei, Eintracht Frankfurt, Sporting Lisabona, Galatasaray Istanbul şi Dinamo Kiev.

Campion mondial cu Italia în 2006, Buffon a câştigat zece titluri în Serie A cu Juventus, iar în 2017 a anunţat că se va retrage un an mai târziu, dar a acceptat apoi un contract cu Paris Saint-Germain, cu care a câştigat titlul în Ligue 1, înainte de a reveni la Juve.

În actuala stagiune, el a fost rezerva polonezului Wojciech Szczesny şi a apărat poarta lui Juventus în 12 meciuri în toate competiţiile.

El deţine, de asemenea, recordul pentru numărul de meciuri jucate în Serie A (693).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.