Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbal american: NFL - Preşedintele Joe Biden l-a primit pe Damar Hamlin la Casa Albă

captură TV
fotbal american

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, l-a primit joi la Casa Albă pe jucătorul de fotbal american Damar Hamlin, victima unui atac de cord în plin meci în luna ianuarie şi care militează de atunci pentru generalizarea defibrilatoarelor în şcoli, informează AFP, potrivit Agerpres.

Casa Alba a postat pe Twitter o fotografie care îl arată pe jucătorul formaţiei Buffalo Bills, în vârstă de 25 de ani, alături de preşedintele SUA, în Biroul Oval.

"Curajul, rezistenţa şi mentalitatea lui Damar Hamlin au inspirat poporul american", a scris Joe Biden pe Twitter.

De asemenea, potrivit unui comunicat difuzat de Casa Albă, liderul american "a salutat eforturile" lui Hamlin de a schimba legislaţia privind defibrilatoarele cardiace.

Înainte de a merge la Casa Albă, sportivul apărase la Washington, alături de parlamentari americani, un proiect de lege care urmăreşte generalizarea acestor dispozitive în şcoli, colegii şi licee. Hamlin a spus, pe Twitter, că a vrut să folosească povestea sa "pentru a aduce schimbări reale".

Potrivit proiectului de lege pe care Damar Hamlin îl susţine, între 7.000 şi 23.000 de tineri americani suferă anual atacuri cardiace bruşte, aceasta fiind prima cauză de deces în rândul tinerilor sportivi.

În vârstă de 25 de ani, Damar Hamlin a suferit un stop cardiac pe 2 ianuarie, în urma unei puternice lovituri în zona pieptului, suferită în timp ce placa un adversar într-un meci din sezonul regulat al Ligii profesioniste de fotbal american (NFL), împotriva formaţiei Cincinnati Bengals.

El a primit îngrijiri medicale şi a fost resuscitat rapid pe teren, înainte de a fi transportat la spitalul din Cincinnati, o secvenţă impresionantă, urmărită de milioane de telespectatori care au asistat la meciul respectiv, între două candidate la Super Bowl, pe un stadion plin, redus brusc la tăcere, amintind de pericolul extrem al celui mai popular sport din Statele Unite.

Hamlin, care a rămas în stare critică timp de câteva zile, a făcut progrese rapide şi constante. După ce s-a trezit pe 4 ianuarie, el a fost detubat în seara următoare şi a putut apoi să comunice verbal cu familia şi membrii echipei sale, ulterior fiind externat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.