Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbal - Competițiile vor putea păstra cele cinci schimbări de jucători (IFAB)

pariuri sportive fotbal

International Board (IFAB), garantul legilor fotbalului, a recomandat, miercuri, ca fiecare competiţie să poată opta fără limită de timp pentru o trecere la cinci înlocuiri în loc de trei, o măsură adoptată temporar în 2020 pe fondul pandemiei de Covid-19, informează AFP, potrivit Agerpres.

Comitetul consultativ tehnic al IFAB (FAP-TAP) "a recomandat ca fiecare competiţie să poată decide creşterea numărului de înlocuiri în funcţie de nevoile sale", a explicat organismul.

Acest amendament la "legea 3" a fotbalului, care prevede un maximum de trei înlocuiri pe meci, a fost decis în mai 2020 de IFAB şi era valabil până la finele lui 2021 pentru competiţiile de cluburi şi până la 31 iulie 2022 pentru meciurile internaţionale.

În mai, IFAB a ales să prelungească cu câteva luni măsura, până la 31 decembrie 2022, după o "analiză globală de impact actual a Covid-19 asupra fotbalului".

Întreruperile temporare din numeroase campionate, cu excepţia suspendării definitive sezonului 2019/2020, din cauza pandemiei, au antrenat o congestionare a calendarului din sezonul următor, pentru a recupera întârzierea şi a permite desfăşurarea unor competiţii precum EURO 2020, decalat pentru vara lui 2021.

Nu toate competiţiile au optat pentru o creştere a numărului de înlocuiri, Premier League fiind refractara cea mai notabilă, în timp ce Cupa Ligii engleze a autorizat, însă, cinci înlocuiri începând cu optimile de finală.

Totodată, IFAB a sugerat că numărul de ferestre pentru efectuarea schimbărilor rămâne acelaşi: trei întreruperi de joc, plus pauza.

De asemenea, introducerea sub formă de probă a două înlocuiri specifice în caz de comoţii, ar trebui să fie prelungită după august 2022, deoarece incidenţa redusă a cazurilor nu permite încă să se tragă concluzii pertinente, a mai precizat IFAB.

Aceste decizii urmează să fie prezentate şi validate la Adunarea Generală a IFAB, ce va avea loc în luna martie a anului viitor la Zurich.

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) deţine patru voturi din opt în deciziile IFAB, celelalte patru fiind proprietatea istorică a Federaţiilor engleză, scoţiană, galeză şi irlandeză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.