Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbal feminin: Reuniune a miniştrilor Sporturilor europeni pe tema difuzării Cupei Mondiale

frf.ro
fotbal feminin

Cinci miniştri europeni au făcut apel, miercuri, într-o declaraţie comună să se "găsească rapid o soluţie" pentru ca Mondialul feminin de fotbal, programat în perioada 20 iulie-20 august în Australia şi Noua Zeelandă, să-şi găsească un difuzor, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Din cauza puternicului impact al acestei competiţii şi a mizelor sportive şi sociale care derivă, noi considerăm că este datoria noastră să mobilizăm toate părţile implicate pentru a se găsi rapid o soluţie", au pledat miniştrii Sporturilor francez, german, italian, spaniol şi britanic într-un text comun publicat la Paris.

Miniştrii în cauză se declară "conştienţi de interesele legitime şi de constrângerile bugetare care apasă pe deţinătorii drepturilor şi pe difuzorii independenţi, care au nevoie, ca şi ceilalţi, de modele economice viabile" şi recunosc, totodată, constrângerile de organizare care sunt susceptibile să afecteze "valoarea de piaţă" a drepturilor pentru difuzorii europeni (perioade şi ore de tranmisie).

Recent, secretarul general al FIFA, senegaleza Fatma Samoura, a cerut posturilor de televiziune să "pună mai multe oferte pe masă", după ce mai multe ţări din Europa, între care Franţa, nu au obţinut încă drepturile TV pentru Cupa Mondială feminină din această vară.

"Noi avem un produs bun, poate cel mai frumos din sportul feminin. Toată lumea vorbeşte de egalitate, de paritate. Noi am dori ca aceste cuvinte să se transforme în acţiuni. Acţiunea cea mai simplă este valorizarea acestei Cupe Mondiale la preţul corect. Cele trei meciuri ale Franţei sunt programate la orele prânzului în Franţa, în plină vară, când toată lumea este în vacanţă. Este nevoie ca televiziunile să pună pe masă oferte mai consistente şi să revină la masa negocierilor, cu preţuri care reflectă angajamentul pentru sportul cel mai popular din Europa şi din Franţa", a spus numărul doi de la Federaţia Internaţională de Fotbal.

Naţiunile de top din fotbalul european riscă să nu aibă acces la meciurile Cupei Mondiale feminine din acest an, dacă televiziunile nu vor îmbunătăţi ofertele ''dezamăgitoare'' pentru drepturile de transmisie, a afirmat recent preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

Ofertele provenite din ţările Big 5 de pe Bătrânul Continent nu sunt acceptabile pentru FIFA, fiind considerate ''o palmă peste faţă'' pentru jucătoare şi pentru ''femeile din lumea întreagă'', după cum a afirmat Infantino.

Ţările care formează Big 5 sunt Marea Britanie, Spania, Italia, Germania şi Franţa.

''Pentru a fi foarte clar, este obligaţia noastră morală şi legală de a nu vinde sub preţul pieţei Cupa Mondială feminină FIFA'', a spus la rândul său preşedintele FIFA, Gianni Infantino la Geneva, la o reuniune recentă.

Infantino a precizat că televiziunile au oferit doar între 1 şi 10 milioane de dolari pentru drepturile TV, faţă de 100-200 de milioane de dolari pentru drepturile Cupei Mondiale masculine.

Din cauza diferenţei de fus orar, meciurile de la Cupa Mondială feminină vor figura în afara orelor prime-time în Europa, dar Infantino consideră că nu este o scuză valabilă.

Cupa Mondială feminină din 2019 a adunat circa 1,12 miliarde de telespectatori pe toate platformele, potrivit unui audit al FIFA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.