Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbal: Rusia va juca în turneul inaugural CAFA în Kârgâzstan și Uzbekistan

rusia fotbal nationala

Rusia va participa la Campionatul inaugural al Asociației de Fotbal din Asia Centrală (CAFA), care va avea loc în această vară la Bișkek și Tașkent - capitalele respective ale Kârgâzstanului și Uzbekistanului, notează news.ro.

 

Rusia va concura alături de echipe din Tadjikistan, Iran, Uzbekistan, Kârgâzstan, Turkmenistan, Afganistan și o altă țară asiatică.

Rusia a fost interzisă de FIFA să participe la turneele internaționale de la invazia țării în februarie 2022 în Ucraina și a ratat ocazia de a participa la Cupa Mondială din Qatar.

De asemenea, i s-a interzis să participe la turneul de calificare pentru Campionatul European din 2024 din Germania.

Dar, deoarece la acest turneu nu se vor oferi puncte de rating FIFA, Rusiei i se va permite să participe la evenimentul organizat de CAFA, una dintre cele cinci asociații regionale ale Confederației Asiatice de Fotbal (AFC).

Această decizie survine în urma discuțiilor purtate anul trecut între Rusia și AFC.

Rusia părea să fie pe punctul de a se retrage din UEFA și de a se alătura AFC, dar discuțiile au fost întrerupte pentru ca Uniunea Rusă de Fotbal (RFU) să poarte alte discuții cu organismul de conducere european.

Alisher Urunov, vicepreședintele Federației de Fotbal din Tadjikistan, consideră că prezența Rusiei va contribui la creșterea gradului de conștientizare a Campionatului CAFA, care va avea loc între 9 și 21 iunie.

"Participarea echipei Rusiei va crește cu siguranță interesul pentru turneu, pentru statutul său", a declarat el pentru agenția oficială de știri de stat rusă TASS.

"Vor fi mai mulți fani care vor urmări. Este grozav că majoritatea echipelor participante sunt din țările fostei Uniuni Sovietice, a fost întotdeauna interesant.”

Fostul antrenor principal al echipei naționale a Rusiei, Valery Gazzaev, consideră că echipa ar trebui să profite de oportunitatea de a juca într-un turneu internațional.

"Cred că, dat fiind faptul că suntem izolați și nu putem juca în competițiile europene, trebuie să participăm la acest turneu", a declarat Gazzaev pentruTASS.

"Aceasta este, de asemenea, o experiență internațională, mai ales că echipa iraniană, care a participat la Cupa Mondială, va juca acolo".

De când a fost interzisă de FIFA, echipa rusă a disputat meciuri amicale împotriva echipelor CAFA, Kârgâzstan, la Bișkek, câștigând cu 2-1, împotriva Tadjikistanului, la Dușanbe, în noiembrie, și împotriva Uzbekistanului, la Tașkent, ambele meciuri terminându-se fără goluri.

Rusia urmează să joace un amical împotriva Iranului, la Teheran, pe 23 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.