Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbal: Sadio Mane va cumpăra un club din divizia a patra a campionatului Franţei

France Press
Sadio Mane

nternaţionalul senegalez Sadio Mane va deveni acţionarul majoritar al clubului francez Bourges Foot 18, a anunţat miercuri gruparea ce evoluează în National 2, divizia a patra din Hexagon, transmite AFP.

"Sadio Mane se angajează la Bourges prin intermediul Bourges Foot 18 pentru a realiza un proiect de profesionalizare a fotbalului local", a declarat clubul într-un comunicat despre venirea, ca acţionar majoritar, a celui mai mare fotbalist din istoria Senegalului, conform Agerpress.

"Vom lucra împreună pentru a dezvolta şi structura clubul, pentru a-l profesionaliza", a confirmat jucătorul, conectat prin videoconferinţă în cadrul unei conferinţe de presă organizată la primăria din Bourges.

Internaţionalul senegalez, cu 99 de selecţii, a strălucit între 2016 şi 2022 la Liverpool, înainte de a juca la Bayern Munchen, pentru a semna în această vară cu saudiţii de la Al-Nassr.

Mane este în contact de trei ani cu preşedintele clubului francez, Cheikh Sylla, a explicat primarul din Bourges, Yann Galut.

"Când, în octombrie 2020, preşedintele Cheikh Sylla m-a sunat să-mi spună că Sadio Mane vrea să vorbească cu mine la telefon, am crezut la început că este o glumă", a recunoscut primarul.

Clubul Bourges Foot 18, care este în prezent o asociaţie, va deveni o companie la care Sadio Mane va fi acţionar majoritar, din ianuarie 2024.

"El nu este aici pentru a vinde vise, ci pentru a crea legături puternice între Senegal şi Franţa", a declarat managerul lui Sadio Mane, Bakary Cisse, prin videoconferinţă.

Valoarea capitalului companiei nu a fost precizată, nici locul pe care Sadio Mane îl va ocupa în viitoarea structură.

Clubul, care vizează să ajungă în Ligue 2 în câţiva ani, se va întări în viitorul apropiat odată cu venirea internaţionalului senegalez Moussa Konate, care a trecut mai ales pe la Amiens sau Dijon, a anunţat preşedintele grupării, Cheikh Sylla.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.