Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbalist român din Italia, condamnat după ce a agresat un arbitru

eliminare cartonas rosu

Totul din cauza unei lovituri de departajare acordate echipei adverse. Meciul s-a disputat între Piano San Lazzaro și L'Aquila, în serie D, potrivit publicației italiene „il Resto del Carlino”.

Nu i-a picat bine faptul că arbitrul, în minutul 27 al reprizei a doua, a indicat o lovitură de pedeapsă pentru echipa adversă. El a contestat zgomotos decizia și chiar și atunci când arbitrul l-a invitat să se comporte mai corect, jucătorul a continuat. L-a numit pe antrenorul principal "un rahat" și apoi a continuat cu remarci injurioase.

În cele din urmă, arbitrul a fost nevoit să scoată cartonașul roșu pentru a-l elimina. În loc să părăsească terenul, sportivul a început să îl amenințe pe arbitru: "O să-ți sparg fața". Apoi au urmat doi pumni în față. Meciul a fost suspendat și s-a încheiat în cel mai rău mod posibil. Faptele datează din 7 aprilie 2018, meciul fiind jucat pe terenul municipal Dorico din Ancona, între Piano San Lazzaro și L'Aquila.

Condamnat cu suspendare

Protagonistul bătăilor și amenințărilor a fost un atacant român de 36 de ani al clubului L'Aquila, numele acestuia nefiind dezvăluit. Acesta a ajuns să fie judecat pentru vătămare corporală și amenințări grave la Tribunalul Doric. Joi, fotbalistul a fost condamnat de judecătorul Matteo Di Battista, care i-a impus o pedeapsă de trei luni de închisoare cu suspendare sub rezerva, însă, a plății unei sume provizorii de 2.000 de euro care va fi plătită victimei. Arbitrul, un napoletan în vârstă de 25 de ani, de la secția Figc Aia Ancona, se constituise parte civilă cu avocatul său Jacopo Saccomani.

Inițial, acuzația a fost doar de vătămare corporală, dar ulterior, în timpul procesului, a fost adăugată și infracțiunea de amenințări grave. După primul pumn, fotbalistul îl atacase din nou pe arbitru pentru că acesta fluierase finalul meciului. Agresiunea l-a speriat pe arbitru, care s-a temut că va fi vizat din nou, așa că a procedat la încheierea meciului. Atacatorul, însă, imobilizat inițial de coechipierii săi, s-a eliberat și, când a ajuns la arbitrul de 25 de ani, l-a lovit din nou în față. În plus, acesta îl mai amenințase în felul următor: "Te aștept afară, îți sparg fața".

La stadion au sosit poliția și carabinierii. Arbitrul a fost escortat la vestiare, iar apoi a mers la spital pentru un traumatism cranian fără contuzii în urma bătăii. În total, el a primit un prognostic de 35 de zile de îngrijiri și, de asemenea, două puncte de invaliditate pentru leziuni biologice permanente. El a depus o plângere. Judecătorul sportiv al Comitetului regional Marche îl descalificase atunci pe jucător până la 11 aprilie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.