Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbaliști brazilieni, victime ale unei escrocherii cu criptomonede: paguba se ridică la 4.9 milioane de euro

Kriptomat
criptomonede

Mai mulţi fotbalişti brazilieni au denunţat o presupusă escrocherie cu criptomonede care i-a făcut să piardă sume considerabile de bani, o afacere care ţine prima pagină a presei sportive locale în ultimele zile, relatează AFP.

"Am văzut mulţi oameni fraieriţi de escroci, dar să mă aflu şi eu într-o situaţie asemănătoare, este oribil", a spus Gustavo Scarpa, mijlocaşul lui Nottingham Forest, într-un mesaj audio pe Whatsapp publicat duminică de postul brazilian TV Globo.

Scarpa şi fundaşul lateral Mayke, fostul său coechipier de la Palmeiras, au depus plângeri în luna noiembrie, la puţin timp după ce au câştigat titlul de campioni ai Braziliei.

Ei acuză de escrocherie societatea Xland, căreia i-au încredinţat o parte banilor pe care îi deţineau, cu promisiunea de a obţine un profit de 5 la sută lunar, notează Agerpres.

Ales cel mai bun jucător al campionatului brazilian în sezonul trecut, Scarpa (29 ani) a afirmat că a investit 6,3 milioane de reali (1,1 milioane de euro), iar Mayke 4 milioane (700.000 de euro).

"Sunt indicii puternice ale unei escrocherii", a spus responsabilul cu ancheta, Vinicius Salva, pentru TV Globo.

Cei doi fotbalişti au precizat că au realizat aceste investiţii la recomandarea unui fost coechipier de la Palmeiras, atacantul Willian Bigode, care joacă pentru Fluminense Rio de Janeiro.

Conform anchetei, Xland ar fi asociată cu o firmă înfiinţată tocmai de Willian Bigode, dar jucătorul de 36 de ani a negat orice implicare şi s-a declarat, la rândul său, "victima" Xland, pierzând şi el aproximativ 3,1 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.