Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbaliștii au aceeași minte, indiferent de țară: Zeci de jucători din Cehia s-au infectat într-un club de noapte

airnightclub.net
night club noapte

Mai mulţi jucători de fotbal şi floorball se numără printre cele 65 de persoane care s-au infectat cu COVID-19 după o petrecere într-un club de noapte din Praga, a anunţat miercuri serviciul de igienă din capitala Cehiei, potrivit Reuters.

Cehia a înregistrat până acum 14.324 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 360 de decese, ceea ce înseamnă puţin în comparaţie cu cele mai lovite ţări din Europa, însă în ultimele săptămâni a avut loc o creştere a numărului de noi cazuri, scrie agerpres.ro.

Citește și: Starea de urgență revine în România! Primul județ în care se va întâmpla asta

Serviciul public de sănătate nu a menţionat numele cluburilor de la care vin jucătorii afectaţi. Trei dintre cele mai mari cluburi de fotbal din capitala Cehiei, Sparta Praga, Bohemians 1905 şi Dukla Praga, au indicat că au cazuri de infectare printre componenţii echipelor lor de rezerve sau de juniori. De asemenea, a fost afectat un club de floorball (sport asemănător cu hocheiul pe gheaţă), Black Angels.

Managerul primei echipe a lui Black Angels, Tomas Janecek, a declarat pentru Reuters că mai mulţi jucători ce au participat la acea petrecere au fost infectaţi. Până acum, şase persoane din cadrul clubului au fost testate pozitiv, iar altele, printre care Janecek, se află în carantină aşteptând să fie testate.

Citește și: Vestea mult așteptată! Când ar putea fi gata primul vaccin împotriva COVID-19

Autorităţile sanitare au testat iniţial 17 persoane, 15 rezultate fiind pozitive, a declarat pentru Televiziunea Cehă şefa Serviciului de Igienă al oraşului Praga, Zdenka Jagrova.

Alte cazuri au fost înregistrate în rândul participanţilor la acea petrecere, ce a avut loc pe 11 iulie.

Citește și: Nelu Tătaru, despre o nouă stare de urgență în România: Nu m-aș gândi la asta, ci mai mult la asigurarea măsurilor

Un oficial al lui Bohemians, Darek Jakubowicz, a afirmat că doi componenţi ai echipei secunde a clubului, care au fost la acea petrecere, au fost infectaţi şi se află în carantină. "Alţi jucători i-au întâlnit (pe cei infectaţi) la antrenamente, dar nimeni altcineva nu fost afectat", a spus el.

Sparta, Bohemians şi Dukla au precizat că echipele lor afectate sunt în carantină.

Citește și: Dinamo va avea un nou stadion: Marcel Vela a făcut anunțul

Un purtător de cuvânt al Spartei a menţionat că echipa are "mai puţin de zece" cazuri de infectare, însă nu a putut confirma că apariţia lor este legată de acea petrecere.

Un oficial al Duklei, Pavel Vandas, a scris pe Twitter că echipele under-19 şi under-18 ale clubului se află în carantină, după ce un jucător al celei dintâi a fost testat pozitiv. Dukla nu a oferit amănunte despre sursa infectării.

Citește și: Starea de urgență revine în România! Primul județ în care se va întâmpla asta

Unul dintre jucătorii primei echipei a clubului Sparta Praga este portarul Florin Niţă.

Campionatul Cehiei a fost câştigat de Slavia Praga, formaţia mijlocaşului Nicolae Stanciu. La Slovan Liberec a evoluat mijlocaşul Alexandru Băluţă.

Citește și: Vestea mult așteptată! Când ar putea fi gata primul vaccin împotriva COVID-19 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.