Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbaliştii din campionatul Germaniei nu pot refuza să joace, afirmă un specialist în dreptul muncii

Bundesliga

Fotbaliştii din campionatul Germaniei nu pot refuza să joace, a declarat un specialist în dreptul muncii înainte ca Bundesliga, întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus, să se reia sâmbătă.

Martin Schimke, fost baschetbalist specializat în dreptul muncii, a explicat pentru presa germană: "Este imposibil să spună nu. Jucătorii au un contract şi sunt obligaţi să-l respecte dacă angajatorul o cere. Desigur, şi cluburile au datoria să fie atente în această situaţie excepţională, dar au îndeplinit această condiţie graţie protocoalelor stricte referitoare la securitatea şi igiena din jurul partidelor. Dacă un fotbalist refuză să joace, clubul ar putea lua măsuri disciplinare.", potrivit agerpres.ro.

Citește și: S-a găsit soluția după ce CCR a declarat amenzile date în starea de urgență neconstituționale! În baza cărei legi vor fi amendați românii în starea de alertă

Primele două divizii ale campionatului Germaniei revin în acest weekend. Numeroase cluburi au indicat deja că manifestă înţelegere pentru fotbaliştii lor care sunt reticenţi la ideea de a juca din cauza pandemiei de Covid-19.

După cum s-a anunţat, un reputat medic sportiv german, Wilhelm Bloch, a estimat că fotbaliştii din Bundesliga pot fi expuşi unor leziuni pulmonare "ireversibile" în cazul infectării cu Covid-19, cu un risc de declin al performanţelor, în ciuda protocolului sanitar strict stabilit în vederea reluării sezonului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.