Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbaliștii din naționala Scoţiei spun că vor pune un genunchi pe pământ în partida cu Anglia, de pe Wembley, la EURO 2020

genunchi Black Lives Matter anglia romania

Jucătorii naţionalei de fotbal a Scoţiei vor pune un genunchi pe pământ, ca semn împotriva rasismului, la meciul contra Angliei, din grupa D la EURO 2020, meci care va avea loc pe Wembley pe 18 iunie, scrie DPA.

Oficialii scoţieni au menţionat că fac acest gest în semn de solidaritate cu decizia luată de fotbaliştii Angliei, însă au precizat că nu vor face acelaşi lucru la meciurile din grupă care vor avea loc pe Hampden Park, din Glasgow.

Săptămâna trecută, Federaţia scoţiană afirma că fotbaliştii săi nu vor pune genunchiul în pământ la niciun meci de la EURO 2020, însă după reacţiile şi criticile primite de la mulţi fani au decis să revizuiască poziţia în cazul partidei de pe Wembley.

Selecţionerul Scoţiei, Steve Clarke, a precizat că elevii săi şi întreg staff-ul se pronunţă clar împotriva rasismului dar că au existat păreri pro şi contra privind adoptarea unor gesturi simbolice, în final ajungându-se la această variantă.

Scoţia va debuta la EURO 2020 pe 14 iunie, la Glasgow, împotriva Cehiei, în Grupa D, din care mai fac parte Anglia şi Croaţia.

La partida amicală de la Middlesbrough de duminică dintre naţionalele de fotbal ale Angliei şi României (1-0), înaintea meciului, majoritatea jucătorilor au îngenuncheat în semn de susţinere a mişcării antirasiale ''Black Lives Matter'', dar românii Nedelcearu şi Stanciu au rămas în picioare. Ca şi la meciul cu Austria (1-0), desfăşurat tot la Middlesbrough, o partide din spectatorii prezenţi au fluierat acest gest, iar altă parte l-a aplaudat.

Aşa cum se ştie, şi într-un alt sport, rugby, naţionalele Irlandei şi Ţării Galilor au refuzat să îngenuncheze, în semn de susţinere a mişcării Black Lives Matter, înaintea meciului direct din cadrul Turneului celor Şase Naţiuni din acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.