Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbalul american este tot mai aproape de a intra în programul Jocurilor Olimpice: a primit aprobarea Comitetului executiv al CIO

captură TV
fotbal american

Fotbalul american a îndeplinit penultima condiţie necesară înainte de a intra în programul Jocurilor Olimpice, după ce a primit, miercuri, aprobarea din partea Comitetului executiv al CIO, transmite Reuters.

Federaţia internaţională de fotbal american (IFAF) aşteaptă acum validarea deciziei de către Sesiunea Comitetului Internaţional Olimpic, prevăzută în octombrie la Mumbai, în India.

''Recunoaşterea deplină a IFAF urmează să fie aprobată de sesiunea CIO. A îndeplinit toate criteriile necesare pentru a primi recunoaşterea integrală'', a declarat purtătorul de cuvânt al forului mondial olimpic, Mark Adams.

Printre criteriile pentru ca noile sporturi să fie recunoscute de către CIO se numără universalitatea, precum şi numărul de federaţii naţionale existente pe continente.

''Această propunere este o garanţie că IFAF şi-a consolidat statutele şi operaţiunile sale îndeplinesc cele mai înalte standarde internaţionale. Suntem optimişti în ceea ce priveşte votul Sesiunii CIO din octombrie şi rămânem angajaţi să evaluăm în mod constant modul în care noi ne putem îmbunătăţi în beneficiul sportivilor noştri şi al sportului nostru care îşi continuă creşterea rapidă în întreaga lume'', a spus Pierre Trochet, preşedintele IAAF, într-un comunicat.

Flag footbal, o variantă fără contact a fotbalului american jucat de echipe cu cinci jucători, încearcă să intre în Programul Jocurilor Olimpice 2028 de la Los Angeles ca unul dintre sporturile adăugate de organizatori locali.

Fotbalul american a primit recunoaşterea preliminară a CIO în 2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.