Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbalul este bolnav, afirmă preşedintele clubului Real Madrid

cdnuploads.aa.com.tr
Real Madrid

Preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, a pledat în nou în favoarea unei creării unei Super Ligi europene, care să reunească cluburile de top de pe Bătrânul Continent, susţinând că actualul format al Ligii Campionilor nu face decât să "înstrăineze şi mai mult fanii şi să grăbească declinul fotbalului", informează EFE.

"Pentru a rezolva o problemă, trebuie să începi să recunoşti că ai o problemă. Fotbalul este bolnav, îşi pierde protagonismul pe măsură ce cifrele o confirmă, datele care arată că tineri sunt din ce în ce mai puţin interesaţi şi trebuie ca această tendinţă să fie inversată înainte de a fi prea târziu. Interesul tinerilor este pentru platformele online, jocurile video, reţelele de socializare. Ei cer un produs de calitate, pe care fotbalul de astăzi nu îl oferă prin competiţiile sale. Aşa cum sunt proiectate, acesta nu atrag interesul privitorului decât în fazele finale", a spus Perez, potrivit Agerpres.

Conducătorul clubului madrilen a făcut o comparaţie cu o confruntare legendară în tenis, duelul dintre Rafael Nadal şi Roger Federer, care nu ar putea avea loc într-o competiţie precum Liga Campionilor.

"Marea majoritate a sporturilor sunt organizate în beneficiul divertismentului, de ce nu şi fotbalul? Legendele tenisului precum Nadal şi Federer au jucat de 40 de ori în 15 ani, Nadal şi Djokovic de 59 de ori în 16 ani. Este plictisitor? Tenisul iese mai puternic din confruntările între cei mai buni. La fotbal, Liverpool, campioană de şase ori în Cupa Europei, s-a confruntat cu noi doar de nouă ori în 67 de ani şi doar de trei ori la Madrid. Cu Chelsea am jucat doar de patru ori în istoria Cupei Europei. În acest fel, am fi văzut doar trei meciuri între Nadal şi Federer", a explicat el

Florentino Perez a dat totodată ca exemplu sporturile profesioniste nord-americane, în care încasările depăşesc cu mult veniturile realizate de fotbalul european.

"Numai NFL (Liga profesionistă de fotbal american - n.red), cu 285 de meciuri de sezon, depăşeşte veniturile audiovizuale din Liga Campionilor, Europa League şi cinci ligi europene majore, luate împreună, cu 2.000 de partide pe an. Nu există scuze, datele nu admit discuţii,fotbalul pierde clar bătălia divertismentului. Diagnosticul bolii este evident, avem nevoie de management modern şi nu de structuri vechi din secolul trecut, un produs de calitate care să readucă pasiunea, o nouă competiţie care să îmbunătăţească Liga Campionilor", a mai spus preşedintele clubului Real Madrid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.