Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbalul european ar putea să DISPARĂ: Cluburile se confruntă cu o 'ameninţare existenţială'

descopera.ro
fotbal minge

Cluburile europene de fotbal se confruntă cu o "ameninţare existenţială" după ce competiţiile au fost întrerupte din cauza pandemiei, a estimat ECA, organizaţie ce reuneşte peste 200 de grupări de pe continent, anunță AGERPRES.

Într-o scrisoare adresată cluburilor membre şi consultată de Reuters, ECA a confirmat că în actuala situaţie au loc discuţii despre relaxarea regulilor fair-play-ului financiar.

"Suntem cu toţii oficiali ai fotbalului, responsabili de bunăstarea şi sustenabilitatea cluburilor pe care la conducem, ce se confruntă cu o adevărată ameninţare existenţială", a afirmat în această scrisoare preşedintele ECA, Andrea Agnelli, care este şi preşedintele campioanei Italiei, Juventus.

Citește și: Un celebru hipermarket din România face o mișcare strategică, după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare 3! A înlocuit pensionarii: Facilitate pentru angajații MAI și MApN

"Fotbalul s-a oprit acum, la fel ca fluxul veniturilor noastre de care depindem ca să plătim jucătorii, angajaţii şi pentru alte costuri operaţionale", a adăugat Agnelli, aflat în autoizolare la Torino după ce trei jucători ai lui Juventus au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus.

"Nimeni nu este imun şi este esenţial să ne sincronizăm", a subliniat italianul.

El a menţionat că ECA pune la punct strategii realiste "pentru reluarea fotbalului în competiţiile interne şi europene" şi a ajuta financiar cluburile în această perioadă.

Agnelli a spus că UEFA ia în calcul schimbarea calendarului competiţional, a regulilor privind acordarea licenţei cluburilor, dar şi a regulilor fair play-ului financiar.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘E nevoie de testarea a 10.514 de persoane din București’

Regulile fair play-ului financiar au fost introduse anul 2011 cu obiectivul de a stopa cluburile să acumuleze pierderi prin cumpărarea de jucători. Cluburile nu pot cheltui mai mulţi bani decât obţin din veniturile proprii.

Într-unul dintre cele mai mediatizate cazuri, clubul englez Manchester City a fost exclus două sezoane din cupele europene pentru încălcarea regulilor FFP. Manchester City susţine că nu a comis nicio ilegalitate şi a făcut apel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.