Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Fotbalul şi viaţa vor fi aceleaşi după pandemie', este de părere portarul Ciprian Tătăruşanu

www.gsp.ro
Ciprian Tătărușanu

Portarul echipei Olympique Lyon, Ciprian Tătăruşanu, a povestit într-un interviu acordat site-ului oficial al FRF viaţa lui din Franţa, în vremea limitărilor impuse de pandemia de coronavirus. El se declară optimist şi crede că viaţa şi fotbalul vor reveni la normal după pandemie, potrivit news.ro.

Prezentăm integral interviul acordat de internaţionalul român sursei citate:

Salut, Ciprian! În primul rând, cum îţi petreci aceste zile, cu ce gânduri?

– Salut! Aşa cum ar trebui să facă toţi, stau în casă. În linii mari, am aceleaşi activităţi pe care le aveam şi când stăteam acasă înainte de pandemie. Doar că, acum, la scară mai mare, ca să spun aşa. Pentru că nu există alte activităţi! Împreună cu soţia, am grijă de copii, ne jucăm împreună, gătim, ne uităm la filme… Petrecem mult timp în grădină. Atunci când copiii dorm, la prânz, am timp şi de exerciţii fizice.

– Fetiţa ta, Isabel, are doar un an, iar cei doi băieţi au 6, respectiv 4 ani. Cum le-ai explicat băieţilor această perioadă?

– Nu au încă vârstă necesară să înţeleagă perfect ce se întâmplă. Ei sunt fericiţi că se pot juca toată ziua! Sebastian, cel mare, este atras de insecte. Iar când stai la casă şi ai curte, nu duci lipsă. Matei e preocupat în aceste zile să înveţe să meargă pe bicicletă. Iar Isabel învaţă să alerge.

– Ce le transmiţi celor mai mici jucători de fotbal, care poate practică acest sport de un an, să spunem, şi acum sunt opriţi din antrenamente, din competiţii…

– Cel mai important lucru e să aibă grijă de sănătatea lor, pentru că doar sănătoşi pot practica fotbalul şi pot să îşi urmeze visul. Împreună cu părinţii lor, să stea acasă, ca să trecem mai repede peste această perioadă.

– Sunt sigur că discuţi şi cu alţi fotbalişti români. Pe ei cum îi simţi, având în vedere că tu eşti un lider şi un jucător cu experienţă?

– Vorbesc foarte des cu Latovlevici, Chiricheş, Chipciu şi Toşca. Şi ei îşi doresc, la fel ca şi mine, să ne reluăm cât mai rapid activitatea sportivă. Şi viaţa normală.

– Crezi că se va putea disputa barajul pentru Euro cu Islanda la început de iunie?

– Eu sper să se joace în iunie, deşi nu va fi uşor… O altă amânare nu cred să ne aducă vreun beneficiu.

– Dacă se joacă în iunie, va fi mai bine pentru noi decât în martie, mă gândesc la starea terenului, la starea vremii…

– Cu siguranţă! În iunie va fi ceva mai cald până şi în Islanda.

– Trăim o perioadă cu multe necunoscute. Ce simţi, fotbalul a rămâne la fel după această pandemie?

– Da. Cred că nu se va schimba nimic. Fotbalul şi viaţa vor fi aceleaşi.

– Ai rămas în Franţa, una din ţările cele mai afectate acum de pandemie. Cum vezi situaţia de acolo? Crezi că poate fi comparată această pandemie cu vreo altă criză recentă?

Citește și: Câte cazuri de coronavirus sunt, în realitate, în România? Doar așa ajungi să fii TESTAT!

– Locuiesc lângă Lyon, într-o mică localitate, cum ar fi Snagov pentru Bucureşti, să spunem. E o zonă exclusiv cu case, aici nici înainte de pandemie nu era prea multă agitaţie. Pentru comunitatea restrânsă în care trăiesc, lucrurile par aproape la fel ca înainte, doar că poate am o persoană în plus în faţa mea când sunt la cumpărături. Ce-i drept, e pentru prima oară când trebuie să rămân în casă pentru o perioadă atât de lungă. Nu am mai trăit aşa ceva, îmi e greu să compar…

– Ce crezi că vom învăţa după acest şoc?

– Nu văd această perioadă ca pe o lecţie propriu-zisă. Când va trece acest val şi lucrurile vor reveni la normal, nu vom putea, doar din frica de a nu ne îmbolnăvi, să nu ne mai salutăm, să nu ne mai îmbrăţişăm cu apropiaţii, să nu mai mergem la evenimente cu număr mare de persoane. Ar însemna, pur şi simplu, să nu mai trăim! Cred că vom fi, însă, mult mai atenţie la alimentaţie şi odihnă. Ar trebui să avem o imunitate mult mai puternică, iar când un nou virus o să apară, pentru că virusuri o să apară mereu!, să nu ne mai afecteze cum o face virusul de acum.

În Franţa, sunt înregistrate peste 16.000 de cazuri de infectare cu Covid-19 şi 674 decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.