Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Imaginea care a șocat internetul: Un fumător care lua antibiotice s-a trezit cu limba verde și păroasă

tion.ro
fumat

Limba unui bărbat din Ohio a devenit „verde și păroasă” în urma unei presupuse reacții la fumat, în timp ce lua simultan antibiotice. Cazul bărbatului a apărut într-un studiu publicat recent în New England Journal of Medicine. Potrivit publicației, fumătorul, în vârstă de 64 de ani, s-a prezentat la medic la câteva săptămâni după ce limba sa și-a schimbat culoarea și i-a crescut „păr”.

Medicii l-au diagnosticat cu „limbă păroasă”, adică "un strat anormal" de celule cutanate care se formează pe limbă atunci când papilele filiforme se măresc și se decolorează din cauza acumulării de resturi și bacterii, scrie New York Post.

Aceștia pot, la rândul lor, să rețină alte substanțe precum bacterii, alimente și drojdie, potrivit Daily Mail. "Limba păroasă poate apărea maro, albă, verde sau roz, în funcție de cauza specifică și de alți factori, cum ar fi apa de gură sau chiar bomboanele", scrie Academia Americană de Medicină Orală.

Cauzată în general de o igienă orală precară, afecțiunea - care afectează în general adulții de peste 40 de ani și este mai frecventă la bărbați - poate fi exacerbată de fumat, care face ca bacteriile și placa bacteriană să se acumuleze pe limbă.

Medicii nu au dezvăluit de când fuma bărbatul. Limba păroasă a acestui pacient ar fi putut avea o altă cauză. Medicii au aflat mai târziu că tocmai terminase de luat un tratament cu antibiotic pentru o infecție a gingiilor. Potrivit WebMD, administrarea de antibiotice poate perturba echilibrul microbian al gurii, modificând numărul și tipurile de bacterii.

Medicii nu au precizat dacă afecțiunea bărbatului a fost cauzată de fumat, de consumul de antibiotice sau de o combinație între cele două.

Din fericire, afecțiunea este inofensivă, cel mai neplăcut simptom rezumându-se la o senzație de arsură.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.