Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | A apărut o formă agresivă de Gonoree: Tratamentul este aproape inutil /Au fost puse avertismente în tot orașul

MSN
Gonoree

Bolile și infecțiile cu transmitere sexuală sunt în creștere, dar există una în special care îngrijorează majortiatea tinerilor din lume și în mod deosebit pe cei din Canada.

Cazurile de gonoree extrem de rezistentă la toate tratamentele cunoscute au explodat în mai multe țări, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, iar Canada nu face excepție, conform MSN.

Motivul pentru care lucrurile s-au înrăutățit este, în parte, din cauza pandemiei globale și a acoperirii scăzute de prevenire, testare și tratament care a avut loc în acei ani.

Lipsa unui screening și a unui tratament adecvat a dus la situația actuală din lume, care a dus la o reapariție dramatică a infecțiilor și a cazurilor de probleme noi, cum ar fi gonoreea.

Organizația Mondială a Sănătății a raportat că mai multe țări au transmis eșecuri ale metodelor actuale de tratament și a menționat în mod specific gonoreea Neisseria gonoree ca fiind o problemă.

Peste tot, de la China și Singapore până la Franța și Australia, se confruntă cu o creștere a ratelor de gonoree rezistentă la tratamente precum ceftriaxona, cefixima și azitromicina.

Gonoreea este o infecție bacteriană, potrivit unei pagini de resurse a Guvernului Canadei, și poate fi transmisă prin contact oral, genital sau anal cu un partener infectat.

Denumită în mod obișnuit "bătaia de palmă", gonoreea poate duce la infertilitate și este deosebit de îngrijorătoare, deoarece infecția este în creștere în Canada, cu puține semne că ar încetini.

"Ratele de gonoree în Canada și la nivel global sunt în creștere de mulți ani", a explicat pentru Global News Dr. Ameeta Singh, specialist în boli infecțioase la Universitatea din Alberta.

Dr. Singh a continuat să relateze că fiecare antibiotic folosit în prezent pentru tratarea gonoreei a devenit ineficient la începutul utilizării sale din cauza rezistenței tot mai mari a infecției.

Cât de îngrijorătoare este problema

Deci, cât de îngrijorătoare este problema în Canada? Ei bine, datele din 2019 de la Statistica Canadei au arătat că cazurile de infecție cu gonoree aproape s-au triplat în deceniul precedent.

Canada a avut 35.443 de cazuri raportate de gonoree în 2019, iar două treimi dintre infecțiile din țară au fost la bărbați, în timp ce peste jumătate dintre cazuri au fost în rândul celor cu vârsta sub 30 de ani.

Rata la care bărbații din Canada au dezvoltat gonoree a fost cu 228,3% mai mare decât în 2010, o statistică care dezvăluie cât de repede a crescut această afecțiune.

Cu toate acestea, guvernul din Ontario a remarcat într-un raport din aprilie 2023 că numărul cazurilor de gonoree din provincie a scăzut în 2020 și 2021, dar a adăugat că tendința trebuie interpretată cu prudență, arătând ulterior că numărul cazurilor a crescut din nou - deși mai lent decât înainte.

Toate acestea ar trebui să reafirme principiile relațiilor sexuale sigure pentru canadieni și este foarte important să cunoașteți semnele și simptomele gonoreei pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră, cât și pe ceilalți

Simptomele gonoreei pot include arsuri la urinare, precum și scurgeri vaginale, dureri în partea inferioară a abdomenului și sângerări vaginale înainte sau după sex. Scurgerile, mâncărimile, durerile, sângerările și scaunele dureroase pot apărea atât la bărbați, cât și la femei.

Uneori, gonoreea nu are niciun simptom, potrivit unui reportaj CTV News, motiv pentru care este important să vă faceți testele în mod regulat.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.