Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO A fost pusă piatra de temelie a primei biserici românești din municipiul Edineț

basilica.ro
sfintire piatra de temelie prima biserica romaneasca

În municipiul Edineț, Republica Moldova, a fost așezată marți piatra de temelie pentru primul lăcaș de cult românesc.

Biserica va fi ocrotită de Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni, şi Sfântul Domnitor Ştefan Cel Mare, scrie Basilica.ro.

Citește și: Rareș Bogdan, scrisoare de ultim moment de la Ursula von der Leyen: ‘Comisia nu pune la îndoială necesitatea ca autoritățile să adopte măsuri adecvate pentru a se proteja de noile tulpini ale virusului’

Piatra de temelie a fost sfințită de Preasfințitul Părinte Antonie, împreună cu Episcopul Ignatie al Hușilor, care a fost invitat la eveniment de Episcopul de Bălți.

În cele patru laturi ale viitoarei biserici au fost aşezate pietre aduse de la Mănăstirea Putna. În locul unde a fost înfiptă crucea a fost turnată ţărână de la Mănăstirea Putna, iar în undelemnul sfinţit a fost adăugat ulei de la candela care arde la mormântul Sfântului Domnitor Ștefan cel Mare.

Citește și: Gabriela Firea: ‘Da, știu, PSD e de vină! Memorandumul pe care îl nega, ieri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, există, confirmă, azi, ministrul Muncii, Raluca Turcan’

Hrisovul de sfinţire a fost citit de PS Antonie. Ierarhul a subliniat că în actul așezat la temelia noii biserici a fost trecută și mențiunea specială a ctitorului, care a donat terenul: „Această biserică va aparţine canonic numai Patriarhiei Române, indiferent de contextul istoric ce va urma, slujirea se va face în Limba română, iar toţi slujitorii rânduiţi, să fie preoţi români, care vor sluji permanent pentru Unitatea Neamului Românesc”.

content-image

La eveniment au participat clerici din Episcopia de Bălți, credincioși, printre care Excelenţa Sa Petrişor Ionel Dumitrescu, Consulul General al României la Bălţi, şi Domnul Constantin Cojocaru, Primarul Municipiului Edineţ.

Citește și: Scandal de proporții! Un nume greu din PNL vrea ruperea țării: ‘România are nevoie urgent de descentralizare și regionalizare. Dumnezeii luptei cu COVID-19 de la București impun decizii aberante’

Episcopul Antonie i-a mulțumit Episcopului Ignatie pentru participarea la acest eveniment unic al Episcopiei de Bălți, întrucât este prima dată când la așezarea pietrei de temelie a unei biserici din eparhie participă un ierarh din România.

În raionul Edineț, din care face parte municipiul Edineț, mai există patru biserici ortodoxe românești.

Citește și: Prefectul Capitalei anunță că se închid școlile: Învățământul ar trebui să treacă în on-line! .

content-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.