Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Acțiune de amploare în Delta Dunării: Peste 200 de kilograme de pește și 42 de unele de pescuit au fost confiscate

News.ro
Peste Delta

Peste 200 de kilograme de peşte şi 42 de unelte de pescuit au fost confiscate de poliţişti în urma unei acţiuni desfăşurate în Delta Dunării, iar cu acest prilej au avut loc şi două percheziţii.

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei au transmis sâmbătă, că poliţiştii Serviciului de Poliţie „Delta Dunării” au acţionat, în această săptămână, pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal, conform News.ro.

Astfel, au fost făcute două percheziţii domiciliare, constatate două infracţiuni la O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi indisponibilizate 228 de kilograme de peşte, de diferite specii şi 42 de unelte de pescuit.

De asemenea, în cadrul acţiunii, poliţiştii au legitimat patru persoane şi au verificat un mijloc de transport.

Valoarea bunurilor ridicate este de 7.916 de lei.

Astfel, în continuarea cercetărilor într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârşirea mai multor infracţiuni de braconaj piscicol, poliţiştii Serviciului de Poliţie „Delta Dunării” au percheziţionat două imobile situate în localitatea Sarinasuf, judeţul Tulcea.

“Astfel, au fost descoperite, într-o anexă a unui imobil, 42 de unelte de pescuit, tip setcă monofilament, în care erau capturate 228 de kilograme de peşte proaspăt, din speciile babuşcă şi şalău, sub dimensiunea minimă legală. Uneltele de pescuit au fost ridicate, în vederea confiscării, urmând a fi introduse în Camera de Corpuri şi Obiecte Delicte”, au precizat reprezentanţii IGP.

Cantitatea de peşte a fost confiscată şi predată unei societăţi de profil, spre valorificare.

Poliţiştii vor extinde cercetările în această cauză cu privire la săvârşirea infracţiunilor de reducerea debitului şi a volumului de apă pe cursurile de apă, în scopul pescuitului ilegal şi producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.