Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Artistul TVBoy celebrează revenirea la normalitate după pandemie cu o pictură murală pe aeroportul din Fiumicino

da vinci

Artistul urban TVBoy a prezentat joi, la Terminalul 1 al aeroportului din Fiumicino, situat în apropiere de Roma, o pictură murală care îi înfăţişează pe Leonardo da Vinci şi pe Mona Lisa sub forma unor turişti, pentru a transmite astfel un mesaj de speranţă şi pentru a celebra revenirea progresivă la normalitate după pandemia de COVID-19, relatează EFE.

"Pictura reprezintă a doua 'Renaştere'. Leonardo Da Vinci şi Mona Lisa sunt pe punctul de a pleca în călătorie. Cei doi s-au vaccinat, au certificat digital, au biletul în mână şi bagajul, iar lucrarea vrea să fie un mesaj de recuperare pentru Italia, pentru Europa. Este ca şi cum ne-am dori o a doua Renaştere", a declarat pentru EFE artistul italian TVBoy, al cărui nume real este Salvatore Benintende, potrivit agerpres.ro.

Lucrarea se intitulează "Flying Away from Covid" şi a fost comandată de aeroportul internaţional Leonardo da Vinci din Fiumicino, aflat la 35 de km de Roma.

Administratorii aeroportului au dorit să marcheze, cu ajutorul creaţiei artistului italian, intrarea în vigoare la 1 iulie a certificatului "Green Pass" şi faptul că întreaga Italie se află în aşa-numita "zona albă", fără alte restricţii decât obligativitatea purtării măştii sanitare în spaţiile închise.

Da Vinci poartă în pictura lui TVBoy un tricou negru cu sloganul "I Love Roma", care face trimitere la un mesaj de recuperare, de speranţă şi de bucurie.

Artistul l-a ales pe Da Vinci deoarece marele maestru renascentist este cel care dă numele aeroportului internaţional din Fiumicino, considerând că acest spaţiu este ideal pentru a reprezenta "dorinţa neinfrânată de a putea călători din nou în diferite ţări, liber şi în siguranţă".

TVBoy, care locuieşte la Barcelona, a precizat că acest aeroport este un loc faţă de care simte "afecţiune" după numeroasele sale călătorii între Spania şi Italia, care l-au obligat să treacă prin multe terminale aeroportuare.

"Vrem să transmitem un mesaj pozitiv într-un moment foarte dificil pentru transportul aerian, cu speranţa ca această reluare a zborurilor să fie de lungă durată", a declarat la rândul său Marco Troncone, consilierul delegat al companiei Aeroporti di Roma.

View this post on Instagram

A post shared by TVBOY (@tvboy)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.