Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Așa se face dreptate în Olanda: Ministrul Justiţiei a fost amendat pentru că a încălcat distanţarea socială la nunta sa

Ferdinand Grapperhaus

Parchetul olandez a informat vineri că i-a aplicat o amendă ministrului justiţiei, Ferdinand Grapperhaus, care, cu ocazia căsătoriei sale în luna august, a încălcat măsura de distanţare socială impusă contra răspândirii noului coronavirus, transmite AFP.

'Ministerul Public i-a aplicat o amendă de 390 de euro ministrului Grapperhaus pentru că acesta a încălcat regulile împotriva coronavirusului cu ocazia căsătoriei sale, la 22 august', a comunicat instituţia, scrie agerpres.ro.

Citește și: Magistrații de la Curtea de Apel București au hotărât să amâne judecarea apelului în dosarul ‘Colectiv’

Ferdinand Grapperhaus a făcut obiectul a numeroase critici după publicarea în presă a unor fotografii de la căsătoria sa, unde apare alături de zeci de invitaţi, fără a respecta distanţarea socială.

Mai mulţi deputaţi şi politicieni ai partidelor din coaliţia de guvernare au fost de părere că ministrul justiţiei şi-a pierdut orice credibilitate prin încălcarea unor măsuri a căror necesitate a repetat-o neîncetat.

Citește și: Klau Iohannis: V-aţi mobilizat exemplar şi acest lucru îmi arată că se poate

Criticile numeroase l-au determinat pe Grapperhaus să-şi exprime, vizibil emoţionat, regretele, cu prilejul unei dezbateri în camera inferioară a parlamentului.

Amenda dictată pentru 'încălcare vizibilă' a distanţării sociale trebuie să servească 'credibilităţii' aplicării măsurilor pentru care Grapperhaus este 'figura emblematică', a explicat parchetul.

Citește și: Lovitură devastatoare pentru Nicușor Dan! A apărut înregistrarea cu neînțelegerile dintre el și PNL

De la debutul epidemiei, guvernul olandez insistă pe regula de păstrare a unei distanţe de 1,5 metri între cetăţeni.

Olanda, unde numărul de noi infectări este în creştere, a raportat până acum un total de 84.778 de cazuri, dintre care 6.258 de decese.

Citește și: Nicuşor Dan aduce noi acuzaţii: Caracatița Firea-Pandele, angajarile se fac numai pe baza de rudenie în administraţia bucureşteană! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.