Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Bătălie mare în USR-PLUS pentru înlăturarea lui Florin Iordache: 'Foarte urât ce ai făcut'

digi24
florin iordache

Înlăturarea lui Florin Iordache naște mize mari în USR-PLUS și „contre” între colegi. Silviu Dehelean, deputat USR de Bihor, a anunțat că a discutat cu ceilalți colegi din USR pentru a reglementa mandatul din fruntea instituției la cinci ani. De cealaltă parte, Florina Presadă (senator USR de București), își acuză colegul că ea a prezentat o propunere în acest sens. „Foarte urât ce ai făcut”, i-a transmis Presadă.

Silviu Dehelean: „Am discutat cu ceilalți parlamentari USR și, zilele acestea, vom depune un proiect pentru a remedia grava eroare din Legea Consiliului Legislativ. Vom propune pentru conducătorii acestei instituții mandat de 5 ani și procedură de revocare.”

Citește și: Problemă MAJORĂ în București cu locurile la ATI. Ludovic Orban: 'A trebuit să mutăm pacienţii în alte spitale'

Florina Presadă: „Tu nu ai discutat nimic la grupul parlamentar. Vrei să spui că eu am prezentat o propunere grupului parlamentar, pe care o voi depune azi. (...) Foarte urât ce ai făcut.”

content-image

 

PNL şi USR au contestat la CCR alegerea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legisaltiv. Instituția condusă de Iordache avizează fiecare proiect de lege, dar e doar consultativ.

Cele două partide invocă faptul că Florin Iordache nu a fost votat de 50%+1 din numărul total al senatorilor şi deputaţilor, ci doar de majoritatea parlamentarilor prezenţi în sală. Cu toate acestea contestaţia are şanse mici de reuşită.

Citeste si: Ludovic Orban a dezvăluit ce va discuta cu premierul Franței: plan pentru următorii patru ani

Legea de funcţionare a Consiliului Legislativ prevede, într-adevăr, o majoritate absolută, însă Constituţia stipulează o majoritate simplă (a celor prezenţi). Constituţia bate legea, prin umare Iordache are şane mari să rămână în funcţie, cel puţin până în primăvară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.