Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Boris Johnson, fotografiat la o petrecere cu 17 angajați guvenamentali în timpul lockdownnului: revoltă în politică

blacknews.ro.

Boris Johnson a fost fotografiat cu vin și brânză alături de soția sa și de alţi 17 angajați guvernamentali în grădina din Downing Street în timpul lockdownn-ului, ridicând întrebări cu privire la insistențele premierului britanic că acolo avea loc o „întâlnire de lucru”. Fotografia a fost împărtășită cu The Guardian în urma negării Cabinetului UK săptămâna trecută că a existat un eveniment social vineri, 15 mai 2020, care a inclus vin, băuturi spirtoase și pizza în interiorul și în afara clădirii. Purtătorul de cuvânt al lui Johnson a spus că personalul din Downing Street lucra în grădină după-amiaza și seara, relatează Blacknews.ro.

Cu toate acestea, imaginea mari semne de întrebare cu privire la această afirmație. Sticlele de vin ies în evidență, lipsește distanțarea socială și 19 persoane sunt adunate în grupuri pe terasa și gazonul din incinta de pe Downing Street.

La acea vreme, interacţiunea socială era limitată la două persoane, care se puteau întâlni doar în aer liber și la o distanță de cel puțin 2 metri. La locurile de muncă, îndrumările spuneau că întâlnirile în persoană ar trebui să aibă loc numai dacă „este absolut necesar”.

Angela Rayner, liderul adjunct al Partidului Laburist, a descris poza drept „o palmă dată publicului britanic”, adăugând: „Prim-ministrul ne arată în mod constant că nu are nicio atenție pentru regulile pe care le pune în aplicare pentru restul dintre noi. Presupusa băutură și petrecere până seara târziu [la nr. 10], când noi ceilalți aveam voie să facem doar o plimbare scurtă pe zi.”

Prim-ministrul s-a confruntat cu o serie de acuzații că a petrecut și a socializat în incinta reşedinţei oficiale din Londra, în timp ce restricțiile Covid erau în vigoare. El a fost forțat să ordone o anchetă în serviciul public, deși șeful acesteia a demisionat din cauza acuzațiilor privind propria sa petrecere de Crăciun.

Săptămâna trecută a fost descrisă ca fiind cea mai proastă din mandatul premierului, cu o rebeliune majoră a parlamentarilor conservatori asupra reglementărilor Covid, urmată de o înfrângere istorică a alegerilor parțiale și plecarea șocantă a ministrului Brexit, David Frost.

În noua imagine publicată de The Guardian, Boris Johnson și Carrie, care pare să-și țină copilul nou-născut în brațe, sunt văzuți stând în jurul unei mese cu o tavă de brânzeturi și vin, împreună cu două persoane despre care se crede că sunt un funcționar public și un consilier. Săptămâna trecută, Cabinetul britanic a spus că Johnson lucra în grădină înainte de a se retrage în apartamentul său la ora 19.00.

În acea zi, Matt Hancock, pe atunci ministrul Sănătății, a susținut o conferință de presă la ora 17:00, îndemnând oamenii să respecte regulile și să nu profite de vremea bună din weekendul de mai pentru a socializa în grupuri.

La acea vreme, școlile erau încă închise, iar puburile și restaurantele la fel, cu controale stricte asupra adunării sociale. Mai multor oameni li s-a permis să se întoarcă la locurile lor de muncă, dar recomandările spuneau că distanțarea socială de 2 metri ar trebui respectată în orice moment și „numai participanții absolut necesari ar trebui să participe la întâlniri și ar trebui să mențină o separare de 2 metri pe tot parcursul”.

The Guardian a informat săptămâna trecută, ca parte a unei investigații comune cu The Independent, că Johnson a fost prezent la o presupusă întâlnire în Downing Street pe 15 mai 2020. Surse au spus că premierul a petrecut aproximativ 15 minute cu personalul, spunând unui consilier, din interiorul ‘Nr. 10’, că meritau o băutură pentru a „învinge” coronavirusul.

Surse interne au susținut că aproximativ 20 de angajați au băut vin și băuturi spirtoase și au mâncat pizza în urma unei conferințe de presă în acea zi, unii în birourile din interiorul nr. 10, iar alții mergând în grădină. Unii angajați au stat să bea până seara târziu, au susținut aceștia. Sursele citate au descris evenimentul ca având un sentiment „de sărbătoare”, având în vedere slăbirea inițială a unor restricții și vremea bună din Londra în acea zi.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.