Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto| Casa lui Nicolae Dinischiotu, scoasă la vânzare pentru 3,7 milioane de euro

Artmark
licitatie

Casa lui Nicolae Dinischiotu din fostul cartier evreiesc al Bucureştiului este scoasă la vânzare pentru 3,7 milioane de euro. În 2019, vila a avut un preţ de licitaţie de 4,5 milioane de euro, conform news.ro.

Realizată în stil eclectic cu puternice tuşe neoclasice, casa a fost construită în ultima parte a secolului al XIX-lea, având destinaţie comercială, conform specificului zonei, potrivit Romania Sotheby's International Realty.

Imobilul din Centrul istoric al Bucureştiului are 60 de camere şi 24 de băi, o curte interioară de 60 de metri pătraţi şi un teren cu suprafaţă de 175 mp pe latura dinspre Bdul. I.C. Brătianu.

Monumentalismul construcţiei este dat de elementele neoclasice: cornişa, pilaştrii, frontoanele triunghiulare şi ancadramentele ferestrelor.

Proprietatea a aparţinut înainte de naţionalizare lui Nicolae Dinischiotu, ministru adjunct al Economiei Naţionale în perioada de domnie a Regelui Mihai I.

Imobilul are trei laturi stradale cu spaţii comerciale la parter, una pe B-dul I.C. Brătianu, a doua pe strada Sfânta Vineri şi a treia pe strada Elias Jacques. Face parte din ansamblul de arhitectură „Strada Elias Jacques”, înscris pe Lista monumentelor istorice 2010 - Municipiul Bucureşti.

Strada Elias Jacques poartă numele unuia dintre cei mai bogaţi români. Industriaşul, bancherul şi moşierul Jacques Manachem Elias s-a născut la Bucureşti în 1844, într-o familie de evrei. Un mare filantrop, şi-a lăsat prin testament întreaga avere Academiei Române. A fost consilier al regelui Carol I şi a dat numele uneia dintre cele mai cunoscute unităţi medicale din ţară, Spitalul Elias.

Stilul imobilelor cu dublă utilizare - spaţiu comercial la parter şi spaţiu de locuit la etaj - a fost adus de evrei, odată cu aşezarea lor în zona Lipscani, zona comercială a Bucureştiului.

Casa lui Nicolae Dinischiotu din fostul cartier evreiesc, de vânzare la 3,7 milioane de euro

Sursă foto: Artmark

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.