Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Caz ȘOCANT - Doi copii au murit după ce au mâncat struguri stropiți! Mama celor doi: 'Nu am putere să vorbesc'

bzi.ro
copil

O familie şi pierdut într-o singură zi ambii copii. Cei doi fraţi în vârstă de un an şi jumătate şi trei ani, au murit dupa ce au mâncat struguri din propria curte stropiţi cu insecticid. Mama lor a trăit clipe cumplite atunci când şi-a privit copiii murind în timp ce aştepta ambulanţa. Tragedia s-a petrecut în comuna Coarnele Caprei din judeţul Iaşi. Poliția a deschis o anchetă și face cercetări pentru ucidere din culpă.

Doi copii, unul de un an și jumătate și altul de 3 ani, din Cornul Caprei, județul Iași, au murit după ce au mâncat struguri despre care există suspiciunea că erau stropiți cu o substanță necunoscută.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Iași, Anca Vîjiac, a declarat că mama celor doi copii – unul de un an și jumătate, celălalt de 3 ani – a sesizat Poliția, după ce micuții au murit, sâmbătă.

„Urmare a sesizării primite de polițiști, sesizare făcută de către mamă, au fost demarate de îndată verificările și investigațiile în vederea stabilirii întregii situații de fapt. Unul dintre minori a decedat în locuință, iar celălalt a fost transportat la spital, ulterior decedând. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere”, a spus Vîjiac pentru Mediafax.

Mama celor doi copii care au murit la Cornul Caprei, din județul Iași, le-a povestit medicilor SMURD, care au intervenit încercând să îi salveze pe micuți, că le-a dat acestora să mănânce struguri.

„Medicii au găsit copilul de un an și jumătate în stop cardio respirator, s-au făcut manevre de resuscitare avansată timp de aproape o oră, din păcate fără răspuns. Celălalt copil, de 3 ani, frățiorul, era și el în stare gravă”, a mai spus șeful UPU-SMURD Iași, Diana Cimpoeșu.

Și al doilea copil a murit la scurt timp, la spital.

Medicii au suspiciunea că cei mici s-au intoxicat cu o substanță toxică, de pe struguri.

„Suspiciunea a fost intoxicație cu o substanță necunoscută, posibil o substanță cu care au fost stropite fructele pe care copiii le-au mâncat”, a mai spus Cimpoeșu, care atrage atenția asupra faptului că fructele și legumele trebuie spălate cu apă din abundență.

„Există substanțe neautorizate care se mai folosesc și care au o concentrație foarte mare de substanță sau tipuri de substanțe cu proprietăți nocive pentru organism. Există și alte tipuri de substanțe folosite pentru combaterea dăunătorilor care sunt nocive mai ales daca este vorba de un copil sau o persoana cu risc crescut, așa cum este un micuț de un an și jumătate”, a spus medicul.

Cei doi fraţi ar fi mâncat struguri din curte în ziua de vineri, iar aceştia ar fi fost stropiţi, spune mama acestora. Sâmbătă, la doar 24 de ore, s-au simţşit rău, iar mama a sunat imediat la 112.

Din păcate, copilul de un an şi jumătate a murit în curte după 45 de minute de resuscitare, iar fratele lui de trei ani a murit la Spitalul de Copii "Sf. Maria" din Iaşi.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.