Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Cei doi grifoni de la Palatul Cultural Theodor Costescu din Severin devin un pericol public pentru locuitori și turiști

Imediat după 1918, Banca Națională (BNR) și Guvernul României dădeau o mână de ajutor decisivă pentru finalizarea Palatului Cultural “Theodor Costescu” din Severin. Acest teatru, monument istoric protejat, care face parte din patrimoniul UNESCO, a devenit în 2021 un pericol public pentru severineni și turiști, bucăți întregi din cei doi grifoni de bronz situați pe acoperiș începând să cadă.

În urmă cu câteva zile, capul unuia dintre ei s-a prăbușit pe platoul din fața Palatului, punând în pericol viața trecătorilor.

Situația a fost semnalată de Eduard Koler, consilier responsabil cu afacerile UE în cadrul Primăriei Municipiului Drobeta-Turnu Severin, într-o postare acidă pe contul de Facebook:

“Mai nou, la Severin s-a brevetat o nouă specie de grifoni, grifonul cu capul în pungă cu cele două subspecii ale sale - grifonul cu capul în pungă, nemaiavând cap (foto 1) și grifonul cu capul în punga cu capul crăpat (foto 2). Iată că astăzi, aceste kitsch-uri ordinare se dovedesc a fi nu numai ridicole, cât și foarte periculoase, întrucât unul dintre capetele celor doi grifoni a căzut pe platoul din fata Teatrului, punând în pericol viața celor care erau la promenadă pe platformă. Al doilea este pe jumătate spart, putând să cadă din moment în moment.

Odată cu renovarea Teatrului, Grifonii de bronz au fost, din păcate, înlocuiți cu unii de ipsos, la fel ca peștii fântânii din parcul central al orașului.

Gura lumii spune că atât grifonii cat și peștii au luat drumul Italiei”, devoalează consilierul local, fost candidat la primăria municipiului în alegerile locale de anul trecut.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.