Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto| Celebrul tablou 'Sfântul Ioan Botezătorul', semnat de Leonardo da Vinci, va fi împrumutat muzeului Luvru Abu Dhabi

da vinci

Muzeul Luvru va împrumuta unul dintre cele mai faimoase tablouri ale sale, "Sfântul Ioan Botezătorul" de Leonardo da Vinci, muzeului Luvru Abu Dhabi, pentru a cincea aniversare a acestuia, au anunţat marţi cele două instituţii, informează AFP.

Asociat cu muzeul parizian printr-un acord de cooperare, Luvru Abu Dhabi a fost inaugurat cu mare fast în noiembrie 2017 de către preşedintele francez Emmanuel Macron, în capitala Emiratelor Arabe Unite, stat petrolier bogat din Golf care a investit masiv în cultură pentru imaginea sa internaţională, potrivit Agerpres.

"Cu ocazia celei de-a cincea aniversări a Luvru Abu Dhabi, muzeul Luvru anunţă împrumutul excepţional al (tabloului) "Sfântul Ioan Botezătorul" de Leonardo da Vinci, o capodoperă incomparabilă a maestrului Renaşterii", au anunţat cele două instituţii într-un comunicat comun.

Tabloul va fi expus în galeriile permanente ale muzeului din Abu Dhabi începând de la 8 noiembrie 2022, pentru o perioadă de doi ani.

Numărându-se "printre cele mai faimoase de la Luvru", această operă "nu a încetat niciodată să fascineze milioanele de entuziaşti care vin să o admire în inima celui mai vizitat muzeu din lume", se arată în comunicat.

Pentru această aniversare, Luvru Abu Dhabi găzduieşte încă de săptămâna trecută o expoziţie despre marii artişti impresionişti, datorită unei cooperării cu un alt nume parizian important, Muzeul d'Orsay.

Luvru Abu Dhabi sărbătoreşte a cincea aniversare în plin scandal legat de un caz de trafic de antichităţi. Fostul director de la Luvru, Jean-Luc Martinez, şi un fost reprezentant al Agence France Museum (AFM), Jean-François Charnier, au fost inculpaţi în Franţa pentru că au facilitat vânzarea către Luvru Abu Dhabi a unor antichităţi egiptene furate, în pofida îndoielilor cu privire la originea lor. Luvru Abu Dhabi şi Luvru s-au constituit parte civilă în cadrul anchetei.

Leonardo da Vinci - Saint John the Baptist C2RMF retouched.jpg

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.