Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Centrul seismic suedez anunță explozii subacvatice puternice: Scurgerile de gaze din Nord Strem, pe o suprafață de un km

scurgeri nord stream marea baltica

Explozii subacvatice puternice au fost înregistrate în zona scurgerilor de gaze de la Nord Stream, a anunțat presa suedeză, citând Centrul seismic suedez.

Cu o zi înainte, Nord Stream 2 AG a anunțat că Nord Stream 2, care era alimentat cu gaz de procesare, a suferit un accident de urgență în apele daneze. S-a observat că a existat o scădere bruscă a presiunii pe linia A. Nord Stream AG a raportat ulterior că scăderea de presiune a fost înregistrată, de asemenea, pe ambele tronsoane ale Nord Stream.

În septembrie, Rusia a oprit pe termen nelimitat livrările de gaz către Europa prin gazodcutul Nord Stream 1 din cauza unei scurgeri de ulei la una dintre staţiile sale de compresoare. Autoritatea maritimă suedeză a declarat marţi pentru CNN că au fost identificate trei scurgeri în conductele Nord Stream 1 şi Nord Stream 2, în apropiere de insula daneză Bornholm.

Forţele armate daneze au făcut publice imagini în care se văd bule mari ieşind la suprafaţă deasupra celor două conducte de gaze naturale Nord Stream 1 şi Nord Stream 2 din Marea Baltică. Perturbările produse la suprafaţa mării de bulele de gaze naturale se întind pe o suprafaţă cu un diametru de un km.

De asemenea, autoritatea suedeză a avertizat navele să păstreze distanţă de aproximativ 8 kilometri de locul scurgerilor şi a emis un avertisment pentru aeronave să zboare la o altitudine de 1.000 de metri. Un purtător de cuvânt a declarat că prima scurgere a fost raportată luni după-amiază, iar alte două scurgeri au fost identificate seara.

Atât autoritățile ruse, cât și cele din Europe s-au referit la un posibil sabotaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.