Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Chinezii dezvăluie amploarea dezastrului geologic din Turcia: imagini din satelit, publicate în China

globaltimes.cn
imagini satelit turcia

După ce cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade a lovit luni orașul Nurdagi din provincia Gaziantep, în sudul Turciei, compania chineză Spacety Co Ltd, cu sediul în Changsha, a dispus imediat satelitul Chaohu-1 pentru a realiza imagini de urgență ale zonei afectate de cutremur, au aflat marți jurnaliștii de la publicația chineză Global Times. Imaginile de teledetecție radar ale zonei din jurul epicentrului au fost obținute luni, la ora locală 11:05.

Sateliții de teledetecție au devenit principalul mijloc de obținere a informațiilor despre cutremur, au declarat experții. Cercetătorii companiei chineze au comparat imaginile epicentrului cu imaginile optice din satelit publicate anterior cutremurului. Se pare că o zonă rezidențială aflată la aproximativ trei kilometri de epicentru a fost avariată.

Ce au observat din satelit

Global Times a aflat că vremea în epicentrul cutremurului a fost neprielnică, cu nori groși în jurul zonei, ceea ce a îngreunat imaginile optice din satelit. Radarul cu deschidere sintetică al companiei, care poate funcționa toată ziua și în orice condiții, este un mijloc important pentru a obține imaginile panoramice ale zonei afectate de cutremur. Spacety va continua să urmărească situația din zona afectată de cutremur și să ofere sprijin prin imagini din satelit pentru acțiunile de ajutorare în zonele afectate de cutremur, a declarat compania.

Sursa foto: globaltimes.cn

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.