Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză - au picat la 'pace': Unde și cu cine a fost surprinsă Monica Anisie, dată dispărută de președintele Consiliului Național al Elevilor / FOTO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Monica Anisie

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sărbătorit pe 17 decembrie ziua onomastică. Ministrul Educației Monica Anisie a participat, potrivit basilica.ro, la acest eveniment. Informația vine în contextul în care Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, s-a plâns că nu a reușit să ia legătura cu Monica Anisie, în ultima perioadă.

Consiliul Naţional al Elevilor a făcut demersuri pentru a-i prezenta ministrului Educaţiei mai multe propuneri, în contextul elaborării bugetului în domeniu pentru 2021, dar şi în perspectiva apropierii celui de-al doilea semestru. Demersurile au rămas, însă, fără rezultat. Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, spune că a primit un răspuns de la minister, menit să lămurească situaţia.

„Nu am luat legătura cu dânsa direct (se referă la Monica Anisie, n.r.), însă am luat legătura cu consiliera de la cabinetul dânsei şi mi-a spus că a fost foarte ocupată în ultima perioadă. Acesta a fost răspunsul instituţional venit din partea ministerului. Această situaţie nu a existat înainte de alegeri. Am avut o colaborare foarte bună cu doamna ministru. Ne întâlneam o dată pe lună sau la câteva săptămâni pentru a discuta diferite proiecte, însă de la alegeri nu am mai putut intra în contact”, a precizat Rareş Voicu, potrivit Antena3.

OFICIAL - Întrebări și răspunsuri ale autorităților privitoare la vaccinul împotriva Covid-19

De asemenea, prezența ministrului Educației la onomastica Preafericitului Părinte Daniel vine la câteva luni după ce acesta critica dur decizia lui Anisie, privind renunțarea la note în favoarea calificativelor la ora de Religie.

„Nota funcţionează ca un stimulent al învăţării atât în sens pozitiv (”învăţ ca să iau o notă mare”), cât şi negativ (”dacă nu mi se pun note, de ce să mai învăţ?”). Corelat cu acest rol de motivare, nota este apreciată de elevi şi profesori ca un barometru al strădaniei elevilor”, își explica Preafericitul Părinte Daniel nemulțumirea. „Efortul depus de elevi în acumularea de cunoştinţe şi în formarea de atitudini şi conduite moral-religioase se cere răsplătit şi valorizat”, se arată în scrisoarea Patriarhiei trimisă în august către Ministerul Educației.

„Cu ocazia zilei onomastice a Prefericitului Părinte Patriarh Daniel, la Catedrala Patriarhală a fost oficiată slujba de Te-Deum în semn de recunoştinţă adusă lui Dumnezeu pentru ocrotirea şi ajutorul dăruite Patriarhului României în slujirea Bisericii Ortodoxe Române.

Apoi, în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit Diploma Omagialăa anului 2020 sectoarelor Administrației patriarhale, sectoarelor Administrației eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureştilor şi părinţilor protoierei ai Arhiepiscopiei Bucureştilor.

La final un grup de colindători, format din șase persoane de la emisiunea Magazin Folcloric – TRINITAS TV, a interpretat colinde tradiționale”, a anunțat basilica.ro, care a adăugat fotografii de la eveniment.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.