Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Cu ocazia împlinirii a 104 ani, Mihai Șora publică o fotografie de când avea doar câteva luni

Facebook
Mihai Sora

Filozoful şi eseistul timişorean Mihai Şora împlineşte sâmbătă 104 ani. De ziua lui, a publicat pe Facebook o fotografie făcută în primele luni de viaţă şi povesteşte că o astfel de poză constituia un adevărat eveniment pentru familiile de la începutul secolului XX.

Filozoful Mihai Şora a publicat de ziua lui o poză din primele sale luni de viaţă. Născut pe 7 noiembrie 1916, la Timişoara, Şora povesteşte că în acea perioadă realizarea unei fotografii era un mare eveniment, nu un obicei comun, ca în prezent. Timişorenii mergeau în atelierul fotografului Kossak, „gătiţi ca de sărbătoare”, îşi aminteşte el, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’

„Părinţii îşi duceau copilul la fotograf ca pe un bibelou mai curând decât ca pe o fiinţă vie. Pentru mulţi dintre părinţii generaţiei mele, fotografia aceasta inaugurală a fost singurul lucru care le-a rămas de pe urma copilului: mortalitatea infantilă se adăuga celorlalte încercări prin care treceau ei: război, sărăcie, boli fără leac, opresiuni, prigoane”, a scris Şora pe Facebook.

Mihai Şora a studiat filozofia la Universitatea din Bucureşti, unde l-a avut profesor pe Nae Ionescu. A pleacat apoi la Paris, unde a obţinut titlul de doctor în filozofie, devenind cercetător la Centre National de la Recherche Scientifique. Întors în ţară, regândeşte colecţia „Biblioteca pentru toţi”, în care sunt publicate cele mai importante cărţi ale culturii universale. A fost şi Ministru al Învăţământului în primul guvern de după revoluţie.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.