Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Cum arată acum Catedrala Mântuirii Neamului

Turlele Catedralei Mântuirii Neamului au fost eliberate, parţial, de schele, în zonele unde au fost încheiate placările cu piatră şi tencuielile exterioare.

După repausul din timpul sărbătorilor Nașterii și Botezului Domnului, au fost reluate lucrările pe șantierul Catedralei Naționale.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, determinate de vânt puternic și temperaturi foarte scăzute, lucrările la exteriorul catedralei au fost suspendate, continuând cele de la interior. În prezent se lucrează la tencuielile interioare ale Arcului Triumfal, zonă situată deasupra soleei, care delimitează cupola Altarului de turla „Pantocrator”, conform ziarullumina.ro.

Totodată, continuă aplicarea tencuielilor și pregătirea pentru pictură a absidei sudice, a transmis inginerul Petre Chiuță, consilier patriarhal în cadrul Sectorului monumente și construcții bisericești al Administrației Patriarhale.

În ceea ce privește lucrările de pictură, este în curs de finalizare întreaga suprafață a Sfântului Altar, inclusiv partea din spate a catapetesmei. În prezent, toate scenele și icoanele sfinților sunt montate, fiind în curs de finalizare amplasarea ultimelor detalii decorative. Totodată, sunt în pregătire elementele pentru scena Nașterii Domnului, care urmează să fie montate în cupola absidei stângi, din partea sudică a catedralei, a declarat pictorul Daniel Codrescu.

Pe parcursul anului 2022, eforturile constructorilor se vor concentra pe finalizarea părții superioare a catedralei, pe lucrările de tencuire exterioară și la învelitoarea din tablă. Se intenționează, de asemenea, realizarea branșa­mentelor la apă și racordurile la canalizare și energie electrică ale ansamblului arhitectural. Lucrările la pictura în tehnica mozaic vor fi dominate de executarea scenei Naşterii Domnului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.