Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Cum arată demisiile miniștrilor USR PLUS - Copy/paste de șapte ori, cu greșeli de redactare

Miniștrii USR PLUS își depun mandatele, după o ședință internă în care au stabilit că nu mai pot rămâne în Guvernul condus de liberalul Florin Cîțu.

Florin Cîțu „a dinamitat conștient și perfect responsabil” coaliția, a spus liderul USR PLUS, Dan Barna: „Cîțu nu mai poate să fie premier și din acest motiv miniștrii USR PLUS se retrag din cabinetul Florin Cîțu”.

Textul celor șapte demisii este identic, mai puțin denumirea ministerelor conduse, semn că miniștrii doar au dat copy/paste aceluiași text. Textul nu respectă rigorile limbii române în materie de scriere a funcțiilor și denumirilor oficiale. La funcțiile și demnitățile utilizate generic, cum este cea de ministru, substantivul se ortografiază cu minusculă și dacă este însoțit de numele domeniului: ministrul educației. Dacă numele de funcții sunt urmate de numele și prenumele persoanei care le ocupă, termenii se scriu cu majusculă: Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Demisiile sunt datate 7 septembrie 2021. Întrebat de ce nu sunt depuse luni seară demisiile, Barna a explicat: ”Nu e niciun fel de echivoc, nu e niciun fel de nuanţă, vreau să fiu foarte clar. E o chestiune practică, e deja seară, mergem pe la ministere, mâine dimineaţă depunem demisiile şi nu, nu este o noapte a negocierilor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.