Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Descoperire uluitoare - Rămășițele unui cimitir și ale unui spital din secolul al XIX-lea au fost găsite în adâncurile unui parc național acvatic

facebook.com
spital cimitir arheologie

FOTO Descoperire uluitoare - Rămășițele unui cimitir și ale unui spital din secolul al XIX-lea au fost găsite în adâncurile unui parc național acvatic.

Rezultatele muncii de aproape un an a unor cercetători din Florida au ieșit la iveală. Imagini cu rămășițele scufundate ale unui cimitir și ale unui spital ce datează din secolul al XIX-lea au fost prezentate marelui public.

Descoperirea a fost făcută în Parcul Național Dry Tortugas din Florida și sunt rezultatul unor cercetări făcute pe o suprafață de 250 de km pătrați, începute în august 2022. Potrivit unui comunicat de presă citat de publicația People, locurile de veci au fost identificate ca fiind parte Cimitirul Fort Jefferson Post. A fost identificat și mormântul unui anume John Greer, care s-a stins la 5 noiembrie 1861.

Serviciul Parcurilor Naționale a explicat că, în timp ce înregistrările istorice indică faptul că soldații americani staționați la Fort Jefferson ar fi fost îngropați în cimitirul respectiv, zona a fost, de asemenea, populată de personal militar și de sprijin, ingineri, prizonieri și familiile acestora. "Focarele de boală de pe insulă i-au afectat grav pe cei de acolo, ucigând zeci de persoane între anii 1860-1870", se arată în comunicat, precum și faptul că a existat și un mic spital de carantină, unde erau tratați pacienți cu febră galbenă.

Josh Marano, arheolog maritim, a declarat că descoperirea "subliniază potențialul unor povești nespuse", având în vedere că în zonă au fost un avanpost naval de cărbuni, un spital și o unitate de carantină. "Deși o mare parte din istoria Fortului Jefferson se concentrează pe fortificația în sine și pe unii dintre prizonierii săi, lucrăm în a spune poveștile sclavilor, ale femeilor și copiilor și ale muncitorilor civili", a explicat Marano.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.