Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto| 'Două turnuri Eiffel la preţul unuia' - O replică a celebrei construcții a fost instalată la Paris, de Ziua păcălelilor

reuters
Turnul Eiffel

"Două turnuri Eiffel la preţul unuia": o replică a celebrului edificiu parizian, de zece ori mai mică faţă de versiunea originală, a fost instalată sâmbătă dimineaţă pe Champ-de-Mars, fără a fi însă agreată în unanimitate de public şi de riverani, transmite AFP.

"Acum şapte ani mi-a venit ideea, într-o noapte ca aceasta, să construiesc Turnul Eiffel la scară 1/10. (...) Scopul este de a crea un monument al lejerităţii, al lipsei de griji. În situaţia actuală, cred că avem mare nevoie de aşa ceva şi nu există alt scop decât acela de a aduce fericire şi de a crea legături", a explicat pentru AFP creatorul Eiffela, Philippe Maindron.

Replica are 33 de metri înălţime şi cântăreşte 32 de tone, potrivit Agerpres.

Turnul Eiffela a fost asamblat la Vendée, la aproximativ 400 km sud-est de Paris, iar sosirea sa, sâmbătă, lângă varianta originală, a făcut obiectul unui tweet al oraşului Paris, cu mesajul: "Staţi liniştiţi, vedeţi bine". Mesajul de pe Twitter a fost însoţit de o fotografie cu cele două turnuri postată la 1 aprilie, de Ziua internaţională a păcălelilor.

Eiffela urmează să rămână acolo până la data de 10 aprilie, potrivit ziarului Le Parisien.

La faţa locului, Dominique Dimitroff, o pariziană pensionară, a declarat că, în opinia sa, instalaţia este "foarte, foarte drăguţă", existând acum "două turnuri Eiffel la preţul unuia". Un turist în vârstă de 35 de ani, Frédéric Lepetit, a subliniat că Eiffela este "copia fidelă a surorii sale mai mari".

Voci disonante s-au exprimat pe reţelele sociale. Colectivul "Les amis du Champ-de-Mars" a criticat această iniţiativă, spunând pe Twitter că "majoritatea locuitorilor oraşului nu vor decât să se plimbe prin (frumoasele) grădini".

Turnul Eiffel, finalizat cu 134 de ani în urmă, a făcut sâmbătă subiectul unei păcăleli pe aceeaşi reţea socială. Contul său oficial a anunţat că "cel mai înalt tobogan din lume va fi instalat pe vârful meu începând de la 1 iulie!", mesajul fiind însoţit de un videoclip. Însă, de data aceasta, gluma era evidentă.

Une seconde tour Eiffel à Paris pour le 1er avril | La Presse

1er avril : une réplique de la Tour Eiffel installée au pied de la Tour  Eiffel

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.