Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Evenimentul toamnei pentru ortodocși: Una dintre cele mai importante sfinte moaște ajunge la mănăstirea Pantocrator

manastirea pantocrator

Evenimentul lunii septembrie pentru ortodocșii din România va avea loc cu prilejul sfințirii bisericii Mănăstirii Pantocrator din localitatea Drăgănești Vlașca, județul Teleorman. Pe 26 septembrie 2021, una dintre cele mai cinstite moaște, ”Mâna Stângă a Sfintei Maria Magdalena", care este mereu caldă, va fi adusă de la Sfântul Munte Athos de o delegație condusa de Arhimandritul Elisei, staretul Mănăstirii Simonospetra.

Cinstita mână va ajunge în ziua de vineri, 24 septembrie 2021, și va rămâne până în ziua de 28 septembrie 2021. În această perioadă, credincioșii se pot putea închina în fiecare zi între orele 06:00-02:00 (în cazul în care vor fi credincioși, moaștele vor fi expuse non-stop spre închinare).

În ziua de 26 septembrie credincioșii, atât bărbați, cât și femei, vor intra și se vor putea închina în Sfântul Altar, acest lucru va fi posibil până în ziua de 1 octombrie 2021.

Mâna stângă a Sfintei Mironosițe Maria Magdalena este mereu caldă, fiind mâna cu care L-a atins pe Mântuitorul Iisus Hristos în dimineața Învierii.

De altfel, Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești Vlașca, județul Teleorman, ctitorie la care au contribuit Gigi Becali și sora sa, deține cea mai mare părticică din cinstitele moaște ale Sf. Maria Magdalena de pe teritoriul României, încă din 2013, anume o bucată din coastele sale.

Ridicarea Mănăstirii Pantocrator a început în 2011, pe ruinele unui fost spital, părăsit de 30 de ani, și ale unui fost grajd. ”Mâna Stângă a Sfintei Maria Magdalena" a mai fost adusă la mănăstire în 2015.

De altfel, aducerea cinstitelor moaște din Muntele Athos este o premieră în vreme de pandemie. Călugării de pe Sfântul Munte Athos nu au mai permis, de la debutul pandemiei, ieșirea niciunei moaște din mănăstirile lor, făcând o excepție pentru Mănăstirea Pantocrator. Trebuie precizat că unul dintre ctitorii mănăstirii Simonospetra, care adăpostește ”Mâna Stângă a Sfintei Maria Magdalena", este Mihai Viteazul, despre care se spune că știa Psaltirea pe dinafară și stătuse mult timp pe Sfântul Munte. În plus, actuala formă a mănăstirii Simonospetra de pe Muntele Athos este cea dată de Mihai Viteazul, portretul său fiind pictat în mănăstire.

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.