Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Federaţia Română de Rugby a prezentat noile echipamente de joc ale echipei naţionale

romania rugby

Federaţia Română de Rugby a prezentat, miercuri, în cadrul unui eveniment de presă, echipamentele pe care le va folosi prima reprezentativă în următorii doi ani, puse la dispoziţie de noul sponsor tehnic al naţionalei României, potrivit Agerpres.

În meciurile de pe teren propriu, rugbyştii vor purta un echipament colorat, cu dungi de culoare roşu, galben şi albastru, iar în deplasare unul complet alb cu tricolorul la mâneci şi gât. De asemenea, naţionala va folosi un echipament alb-albastru de prezentare şi unul albastru-galben pentru antrenamente.

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat că îşi doreşte ca noile echipamente să aducă noroc naţionalei în calificările pentru Cupa Mondială din 2023.

 


Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


"Federaţia Română de Rugby a încheiat un parteneriat cu firma Macron, care va fi partenerul nostru tehnic până în anul 2023, mai exact până după Cupa Mondială din Franţa. Majoritatea echipelor naţionale din Europa sunt îmbrăcate de Macron şi este o mândrie ca un brand de un asemenea nivel să vină alături de noi. Avem în primul rând tricoul alb tradiţional, cu tricolorul, pe care l-au purtat majoritatea jucătorilor care au făcut istorie în rugby-ul românesc. Apoi avem tricoul colorat, inspirat din benzile desenate cu supereroi, pentru a merge şi în întâmpinarea celor din generaţia nouă care sperăm să vină la stadion alături de echipa naţională de rugby. Sper ca poveştile din spatele acestor tricouri să le dea aripi jucătorilor şi în 2022 să putem vorbi de o calificare binemeritată a României la Cupa Mondială din Franţa 2023", a afrmat Petrache.

Citește și: DNA Constanța dă NĂVALĂ peste narco-traficanți - Patru dealeri luați PE SUS de anchetatori în dosarul fostului șef al Poliției Eforie

Acesta a precizat că prima reprezentativă este pregătită să joace în Rugby Europe Championship 2021, după ce meciul restanţă cu Belgia din ediţia 2020 a fost suspendat de Federaţia Europeană.

"După amânarea meciului cu Belgia ne vom prezenta direct în Campionatul European 2021. Nu ştiu ce se va întâmpla cu meciul cu Belgia, ştiu că azi sau mâine va fi un Comitet Executiv al federaţiei europene în care se va hotărî ce se întâmplă cu Belgia. Însă România merge mai departe, merge în ediţia 2021. Acum vom vedea care vor fi hotărârile în ceea ce priveşte naţionalele Belgiei şi Olandei care trebuie să joace meciul de baraj. Normal că suntem un pic frustraţi pentru că nu am jucat acest meci cu Belgia, pe care îl pregătim de mult. Jucătorii erau încântaţi şi pregătiţi să joace, dar asta este. Neprezentarea belgienilor afectează imaginea încheierii Campionatului European 2020. Dar noi ne pregătim pentru CE 2021 care contează pentru calificarea la Cupa Mondială din Franţa 2023", a menţionat Petrache.

 


Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Jucătorul echipei naţionale, Florin Vlaicu, speră să câştige cât mai multe meciuri în noile tricouri.

"Noi deja am îmbrăcat acest echipament pentru că ne pregăteam pentru meciul cu Belgia. Este un echipament frumos şi comod, sper să îl inaugurăm în luna martie în meciurile de calificare la Cupa Mondială. Avem un drum lung până la calificare, nu echipamentul joacă, ci jucătorii. Dar sperăm să ne poarte noroc, să câştigăm majoritatea meciurilor şi să ne calificăm la Cupa Mondială din Franţa. Amândouă echipamentele sunt frumoase, cel colorat este mai futurist, îţi ia ochii, iar acesta alb este tradiţional", a spus el.

Noile echipamente ale primei reprezentative de rugby a României au fost prezentate de jucătorii Florin Vlaicu, Dragoş Ser, Alexandru Gordaş, Sorin Surugiu şi Johan Van Heerden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.