Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Fenomen rar în Israel: Zăpada a acoperit străzile din Ierusalim şi Cisiordania

ierusalim zapada ierusalim israel

Zăpada a acoperit joi şoselele din Israel şi Cisiordania şi locurile sfinte din Ierusalim, după o rară furtună în această regiune, ai cărei locuitori nu sunt obişnuiţi să asiste la formarea unui strat gros de omăt, informează AFP.

După ninsorile abundente din Atena şi Istanbul, ca urmare a unei furtuni excepţionale formate deasupra estului Mării Mediterane, în Ierusalim au căzut primii fulgi de nea miercuri seară, spre bucuria copiilor, care au ieşit să se bată cu bulgări de zăpadă în Oraşul Vechi din Ierusalim.

Joi dimineaţă, zăpada continua să acopere Oraşul Sfânt, unde viaţa se desfăşura într-un ritm lent. Numeroase drumuri din nordul şi centrul Israelului erau în continuare blocate joi, la fel ca traficul rutier din Ierusalim, a anunţat poliţia israeliană.

Plugurile de zăpadă au fost scoase pe străzi pentru îndepărtarea zăpezii, a precizat poliţia locală.

Potrivit serviciului meteorologic, un strat de 20 de centimetri de zăpadă s-a depus la Ierusalim, un mini-eveniment pentru locuitorii săi, neobişnuiţi să vadă un strat de zăpadă atât de mare.

Deşi şcolile au fost închise în Ierusalim şi în nordul Israelului, temperaturile scăzute nu i-au împiedicat pe israelieni să iasă să admire zăpada care acoperea maşinile, trotuarele şi chiar locurile sfinte din Ierusalim.

Din cauza frigului, compania naţională de electricitate a anunţat că miercuri seară a fost depăşit un record istoric de consum. În această regiune unde ninsorile sunt rare, autorităţile nu sunt pregătite pentru astfel de intemperii, astfel că transportul public este oprit imediat pentru a fi evitate accidentele.

În pofida temperaturilor foarte scăzute, serviciul meteorologic israelian a anunţat joi că acest episod de ninsoare se va încheia în cursul zilei.

În Cisiordania, acoperită şi ea de zăpadă joi, Autoritatea Palestiniană a anunţat închiderea anticipată a şcolilor şi a unor servicii publice pentru a reduce la minimum traficul rutier şi riscul de accidente într-o parte a lumii în care maşinile nu sunt echipate cu anvelope cu crampoane pentru a face faţă rigorilor iernii.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.