Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Gestul prin care George Simion îi cucerește pe unii români: 'Problemă rezolvată!'

Katalin Novak

Katalin Novak, președintele Ungariei, a făcut prima sa vizită în străinătate în România, unde a făcut o serie de declarații și de gesturi care au stârnit un uriaș scandal diplomatic între București și Budapesta.

Printre altele, Novak a urcat pe Piatra Secuiului, muntele de 1.130 de metri altitudine de la Rimetea, județul Alba, unde s-a fotografiat cu una din cele două borne de pe munte, vopsită în culorile naţionale maghiare. Bornele de pe culmea montană sunt, de zeci de ani, în centrul unei dispute între români şi maghiari. Sunt vopsite periodic, fie în culorile naţionale ale României, fie în cele ale Ungariei. Președinta Ungariei a prezentat şi o diplomă scrisă în limba maghiară care atestă faptul că a escaladat vârful românesc de 1.130 de metri şi transmis mesajul: ”Am ajuns pe vârf, la 1130 metri. M-am simţit bine să fac drumeţii după sărbătoarea comună”.

Gestul lui Novak a stârnit multă nemulțumire, iar George Simion a rezolvat în stilu-i propriu cazul. Liderul AUR a publicat o fotografie cu aceeași bornă, dar vopsită în culorile drapelului românesc. ”Problemă rezolvată!”, a fost mesajul care însoțește fotografia în care borna este vopsită în roșu, galben și albastru și are și drapelul tricolor legat de ea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.